5 motive ale eşecului Oltchimului!

Ultima actualizare:
Oana Manea s-a  chinuit degeaba  cu sportivele  de la Györ  (Foto: AFP)
Oana Manea s-a chinuit degeaba cu sportivele de la Györ (Foto: AFP)

Chiar dacă Oltchim a învins pe Gyor, la Veszprem, scor 25-24, calificarea a fost pierdută după ce în tur fetele din Vâlcea au fost devansate cu scorul de 22-24. Acum, consecinţele sunt grave: echipa va rămâne fără majoritatea jucătoarelor, va veni un alt investitor, care nu va fi atât de darnic, şi există chiar varianta ca echipa să dispară.

Deşi au condus aproape tot meciul, diferenţa fiind la un moment dat şi de şase goluri, româncele s-au declarat învinse pe final, când au clacat inexplicabil. "Oltchim a fost perfectă 59 de minute şi 30 de secunde. Până acum, avea cam 30-40 de minute bune. I-au lipsit 30 de secunde, pentru a se califica în finală, dar, uneori nu ajunge să fii perfect nici 59 de minute şi 59 de secunde", a sintetizat fostul antrenor al Oltchimului, Radu Voina. "Click!" vă prezintă cinci motive ale eşecului şi repercusiunile asupra clubului vâlcean.  

Bulatovici, în formă slabă. Una dintre vedetele echipei, Katarina Bulatovici, a avut doar trei goluri din zece aruncări, un procentaj foarte slab, iar pe final a comis paşi şi a irosit o şansă bună de a marca. Mai mult, jucătoarea considerată cea mai bună din lume ar putea ajunge din vară la Gyor, adversara Oltchimului de joi seara.

Oana Manea s-a pierdut pe final. Pivotul a greşit o pasă simplă pe semicerc către Barbosa şi le-a oferit mingea adversarelor, care nu i-au mai dat drumul până la fluierul final al partidei (faza s-a petrecut la ultima ofensivă a noastră şi ar fi putut însemna golul cu numărul 26). "Nu am ce să-i reproşez. A dat acea pasă greşită, se întâmplă oricui.

La fel şi cu Bulatovici, care o suspectează unii că ar fi semnat cu Gyor. Nu putem să o scoatem ţap ispăşitor.  E profesionistă şi a dat cât a putut la meci", a încercat să le scuze preşedintele FRH, Cristian Gaţu.

Căpitanul a jucat cu gândul la noua echipă. Fluierul de final al meciului din Ungaria a însemnat şi prima pierdere pentru vâlcence. Căpitanul echipei, Marija Jovanovici, va pleca către Rusia, ea ajungând la un acord cu Astrahanocika Astrahan. Ca dovadă a lipsei ei de concentrare e şi numărul golurilor marcate: unul singur!

Lot inferior numeric. Căderea echipei noastre pe final se poate explica şi din punct de vedere fizic, nu numai psihic. Cu un lot format doar din 13 handbaliste, dintre care trei portari, jucătoarele au fost rulate des şi nu au mai avut aceeaşi prospeţime ca a gazdelor, care au avut la dispoziţie un lot de 20 de sportive.Miza şi presiunea publicului. Fetele noastre au fost copleşite de atmosfera de la Veszprem, dar şi de cea de la Bucureşti, din tur.

"Cine a decis să mute echipa la Bucureşti, pentru meciul tur, trebuie să-şi asume responsabilitatea.

Oltchim a jucat, de fapt, două meciuri în deplasare. Nu cred că reţeta financiară era importantă, ci obiectivul. Trebuia să se joace la Râmnicu Vâlcea, unde fetele sunt obişnuite", a sunat explicaţia fostului antrenor al naţionalei şi al Oltchimului, Radu Voina. "Presiunea a fost mare şi nici norocul nu a fost de partea noastră", a spus şi ex-jucătoarea celor din Vâlcea, Carmen Amariei.

Radu Voina, omul care a stat pe banca echipei naţionale şi a Oltchimului, a anunţat un viitor sumbru pentru trupa din Râmnicu Vâlcea. "Acum e foarte greu pentru echipă, cred că este un moment de cumpănă. Nu ştiu ce jucătoare vor mai rămâne la Oltchim şi care va fi soarta clubului. Am spus înaintea partidelor cu cele de la Gyor că, şi în cazul în care fetele vor juca finala, nu vor rămâne probabil nici 30 la sută din actualele jucătoare", a spus cel care în 2010 a calificat echipa în finala Ligii Campionilor.

simeon stalpnicul png

Portarul spaniol al Oltchimului, Silvia Navarro, a fost ceam mai bună de pe teren. Ea a avut 21 de intervenţii reuşite din 43 de aruncări şi a înregistrat un procentaj de 47 la sută. Până la pauză, ea bifase deja 12 intervenţii, lipsind din poartă doar la două aruncări de 7 metri când a fost înlocuită cu Paula Ungureanu. La final ea a plâns în holul hotelului din cauza eşecului şi a fost consolată cu greu de către colege.


    Oana Manea s-a  chinuit degeaba  cu sportivele  de la Györ  (Foto: AFP)
Oana Manea s-a chinuit degeaba cu sportivele de la Györ (Foto: AFP)

Carmen Amariei, dublă câştigătoare a Ligii Campionilor şi fostă coechipieră cu Katarina Bulatovici, la Slagelse, a explicat momentul în care s-a pierdut meciul. "Sunt mâhnită, am urmărit meciul cu sufletul la gură şi am crezut în fete până la final. Ultimele trei greşeli neforţate le-a costat calificarea. Cred că Oltchim ar fi câştigat Liga Campionilor, dacă trecea de Györ. Jucătoarele trebuie să-şi revină", a spus Amariei.

Petrom, noul investitor?

Structura clubului de handbal se va schimba după acest eşec, iar unul dintre potenţialii investitori ar putea fi Petrom, reprezentanţii companiei urmând ca săptămâna viitoare să ia o decizie în acest sens. “Sunt mulţi «prieteni» care stau la pândă şi se bucură când e rău. Ar fi criminal, dacă una dintre cele mai bune echipe ale Europei s-ar desfiinţa”, a explicat Gaţu, şeful FR de Handbal.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Meghan Markle interviu, Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Radu Dragusin (Getty Images) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
CSU Craiova FCSB (Sportpictures) jpg
Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe Petrolul Ploiesti (Sportpictures) jpg
Dennis Politic (Sportpictures) jpg
Minge, Getty Images jpg
Atletico Madrid (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net