5 paşi care au transformat-o în campioană pe Simona Halep

Ultima actualizare:

    În China a fost pentru prima dată lider mondial WTA Fotografii: EPA/ Guliver/ Gettyimages
În China a fost pentru prima dată lider mondial WTA Fotografii: EPA/ Guliver/ Gettyimages

Simona Halep a scris o pagină de istorie pentru sportul românesc. A devenit după 40 de ani, prima româncă învingătoare într-un turneu de Grand Slam, un succes marcat de multă muncă, lacrimi şi sacrificii.

Click! vă prezintă cele mai importante cinci momente petrecute în viaţa Simonei, prin care aceasta s-a transformat din jucătoare de tenis în supercampioana de azi.

Operaţia de micşorare a sânilor

În 2009, chiar înainte de a împlini 18 ani, Simona Halep a luat o decizie care a fost foarte comentată de fani: şi-a făcut operaţie de micşorare a sânilor. A recunoscut că a insistat să facă această intervenţie chirurgicală deoarece greutatea sânilor o împiedica să joace tenis la nivelul la care visa. Fiind minoră, părinţii au fost nevoiţi să-şi dea acordul.


    În 2008, Simona era incomodată de sânii mari
În 2008, Simona era incomodată de sânii mari

„Nu ştiu cât de uşor au semnat, însă eu mi-am dorit atât de mult acest lucru, încât au acceptat. Mi s-a schimbat viaţa de atunci. Nu regret nici o secundă că am luat decizia pentru tenis”, a povestit Simona la TVR.

Primul titlu WTA

Ascensiunea Simonei a început în 2013. A fost anul în care românca a spart gheaţa în ceea ce priveşte titlurile WTA. Ca şi în cazul trofeelor de Grand Slam, şi în cel al titlurilor câştigate în WTA Simona a trebuit să piardă mai întâi trei finale înainte de a o câştiga pe prima.


    Primul titlu WTA nu se uită: 2013, Nurnberg
Primul titlu WTA nu se uită: 2013, Nurnberg

Succesul a venit la Nurnberg, în 2013, când a învins-o în finală pe Andrea Petkovic. Deblocată mental, Simona a câştigat doar în acel an alte cinci trofee. Acum a ajuns la 17, neexistând an în care să nu triumfe măcar o dată în circuit.

Angajarea lui Darren Cahill

Până în urmă cu trei ani, Simona era recunoscută în circuit ca una dintre jucătoarele care schimbau antrenorii foarte des. Ei bine, în primăvara anului 2015, Ion Ţiriac a profitat de destrămarea echipei Adidas, din care făcea parte şi Simona, şi i l-a recomandat pe australianul Darren Cahill, cu care Simona colaborase de multe ori de-a lungul timpului, în cadrul acelui program.


    Darren Cahill i-a adus liniştea necesară unei campioane
Darren Cahill i-a adus liniştea necesară unei campioane

Totul a mers foarte bine şi, cu excepţia sincopei de la Miami 2017, când din cauza temperamentului româncei drumurile lor au fost cât pe ce să se despartă, atmosfera e foarte bună.

Finala pierdută cu Ostapenko

Anul trecut, în finala de la Roland Garros, Simona Halep a suferit cea mai dureroasă înfrângere a carierei, după ce a condus cu set şi 3-0. A plâns mult, a suferit luni bune, dar a şi învăţat foarte mult din acest eşec.


    Finala din 2017 cu Ostapenko, punct de cotitură
Finala din 2017 cu Ostapenko, punct de cotitură

Astfel, în acest an am văzut o Simona Halep mult schimbată în bine, o Simona care nu a mai jucat să nu piardă, ci doar ca să câştige. Atitudine care, în tenis, face diferenţa între o jucătoare bună de tenis şi o campioană.

Ocuparea locului 1 WTA

În luna octombrie a anului trecut, Simona Halep a mai bifat o premieră pentru sportul nostru. Ea a devenit prima tenismenă din România care a ajuns numărul 1 mondial, după ce a ajuns în finala de la Beijing. A petrecut de atunci peste 30 de săptămâni pe prima poziţie, s-a acomodat cu responsabilităţile unui lider mondial şi a căpătat o experienţă şi o siguranţă care i-au permis să treacă peste toate momentele dificile apărute de-a lungul turneului de la Roland Garros 2018.

Învingătoare la Paris după 10 ani

Simona Halep a reuşit să retrăiască sentimentul de campioană la Roland Garros după o pauză de 10 ani.

În 2008, ea devenea campioană de junioare după o finală sută la sută românească, în care a învins-o pe Elena Bogdan. Ca şi acum, şi atunci meciul decisiv s-a terminat tot după trei seturi, numai că în 2008 Simona câştigase primul set. Ea s-a impus atunci cu scorul de 6-4, 6-7, 6-2.


    2008. Campioană de junioare
2008. Campioană de junioare

După 10 ani de muncă, Halep a triumfat şi în întrecerea senioarelor, devenind una dintre puţinele tenismene care au reuşit să cucerească acest titlu la ambele vârste.


    2018. Campioană de senioare
2018. Campioană de senioare

Va reveni în circuit pe 22 iunie

După ce a cucerit trofeul la Paris, Simona Halep va avea parte de câteva zile de vacanţă după revenirea în ţară. Ea va reintra în focuri abia în ultima săptămână a lunii iunie, atunci când ar trebui să joace pe tabloul principal al turneului de la Eastbourne.

Programat în perioada 22-30 iunie, acesta reprezintă pentru Simona singura verificare pe iarbă înaintea marelui examen de la Wimbledon, turneu de Grand Slam programat între 2 şi 15 iulie. Simona va participa pentru a doua oară consecutiv al Eastbourne.Anul trecut a fost eliminată în sferturi, după un meci dramatic, de Caroline Wozniacki, care urma să piardă finala în faţa cehoaicei Karolina Pliskova.

simeon stalpnicul png

Mesaje de felicitare din WTA

După victoria de la Roland Garros, Simona Halep a primit o mulţime de mesaje de felicitare pe Twitter de la alte mari jucătoare din circuit. Românca a ţinut să le mulţumească, la conferinţa de presă.”Mai întâi vreau să îi mulţumesc Petrei Kvitova, care mi-a scris un mesaj. L-am citit şi i-am răspuns. Petra mi-a trimis câteva mesaje şi după ce am pierdut anul trecut aici, sau la Melbourne. Mi-a spus: «Titlul va veni, trebuie doar să continui să munceşti». E frumos să vezi că jucătoarele se bucură pentru victoria mea şi pentru cucerirea acestui trofeu. Suntem ca o familie aici şi e plăcut să vezi că ne bucurăm una pentru cealaltă”, a declarat Simona Halep. Iată cele mai importante mesaje primite de noua campioană.

Daria Kasatkina: “Este vorba de răbdare şi muncă grea. Felicitări imense Simonei”.


    Daria Kasatkina
Daria Kasatkina

Petra Kvitova: “Simonaaaaa! Ai reuşit. Sunt foarte bucuroasă pentru tine. Bucură-te de fiecare secundă. Meriţi atât de mult acest moment”.


    Petra Kvitova
Petra Kvitova

Sabine Lisicki: “Ce finală! Felicitări multe pentru Simona Halep pentru trofeul de la Roland Garros”


    Sabine Lisicki
Sabine Lisicki

Elena Vesnina: “Simonaa! Meriţi acest titlu mai mult decât oricine. Felicitări imense!”


    Elena Vesnina
Elena Vesnina

Karolina Pliskova: ”Felicitări, Simona. Victorie meritată, o treabă foarte bună!”


    Karolina Pliskova
Karolina Pliskova

Yanina Wickmayer: “Felicitări, Simona Halep! Nimeni nu a meritat mai mult acest succes. Bucură-te de moment!”


    Yanina Wickmayer
Yanina Wickmayer

Kristina Mladenovic: “Atunci când este vorba de perseverenţă… Este cu atât mai dulce şi mai meritată. Felicitări, Simona Halep. Bucură-te de momentul tău… a sosit”.


    Kristina Mladenovic
Kristina Mladenovic

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
romania mondiale jpg
Youssoufa Moukoko (EPA) jpg
Loida Zabala (Facebook) jpg
Razvan Marin (Sportpictures) jpg
Romania nationala fotbal (Sportpictures) jpg
Ianis Hagi (Sportpictures) jpg
Nationala fotbal Romania (Sportpictures) jpg
sala constanta handbal jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net