5 secrete ale ÔÇ×miracolului de la OstravaÔÇŁ produs de echipa de Fed Cup a Rom├óniei

image
Echipa de Fed Cup a României in victoria de la Ostrava, cu CehiaFoto: Facebook

Rom├ónia a reu╚Öit s─â scrie istorie ├«n Fed Cup. Dup─â 46 de ani, juc─âtoarele noastre s-au calificat ├«n semifinalele Grupei Mondiale, iar ceea ce acum o s─âpt─âm├ón─â p─ârea o glum─â - visul de a ridica deasupra capului trofeul ├«n luna noiembrie - cap─ât─â din ce ├«n ce mai mult consisten╚Ť─â. Acest lucru nu era posibil f─âr─â victoriile Simonei Halep, dar nu trebuie ignora╚Ťi factorii care au dus la crearea unui rezultat extraordinar pentru tenisul rom├ónesc. Click! v─â prezint─â cele 5 secrete ale victoriei cu 3-2 de la Ostrava.

Atmosfera din echip─â. Pentru prima dat─â dup─â mul╚Ťi ani, echipa noastr─â are nu doar valoare, ci ╚Öi unitate. Fetele au format o adev─ârat─â familie, rareori ├«nt├ómpl├óndu-se ├«n istoria recent─â a echipei noastre ca juc─âtoarele s─â fie prietene ╚Öi ├«n afara terenului. Simona Halep, Irina Begu, Mihaela Buz─ârnescu, Monica Niculescu ╚Öi Ana Bogdan au petrecut ├«n vacan╚Ťa de iarn─â multe zile ├«mpreun─â, s-au antrenat ├«mpreun─â, dar se ╚Öi sus╚Ťin unele pe altele la diverse turnee la care particip─â, iar acest lucru este esen╚Ťial ├«n buna func╚Ťionare a unei echipe. ╚śi s-a v─âzut asta la Ostrava.

Ambi╚Ťia Simonei Halep de a cuceri trofeul. Pentru prima dat─â de c├ónd joac─â tenis, Simona Halep, liderul echipei noastre, ├«╚Öi dore╚Öte cu adev─ârat s─â cucereasc─â trofeul ├«n Fed Cup. Dac─â ├«n anii trecu╚Ťi venea la echip─â, dar g├óndul parc─â ├«i st─âtea tot la ├«ndeplinirea visului de-o via╚Ť─â, cucerirea unui titlu de Grand Slam, ea a fost acum eliberat─â de acest stres. Dup─â cum a ╚Öi recunoscut, anul acesta e ├«n stare s─â fac─â orice sacrificiu pentru a cuceri titlul, iar ambi╚Ťia ei a fost molipsitoare ╚Öi pentru coechipierele ei, care au ├«n ea un adev─ârat model.

Numirea lui Florin Seg─ârceanu ├«n func╚Ťia de c─âpitan. Paradoxal, suspendarea lui Ilie N─âstase din func╚Ťia de c─âpitan al echipei noastre, dup─â acel meci de pomin─â cu Marea Britanie, a fost cel mai bun lucru r─âu care se putea ├«nt├ómpla echipei noastre. Pentru c─â ├«n locul lui a fost numit Florin Seg─ârceanu, o mutare imposibil─â dac─â ITF nu lua acea decizie drastic─â, pentru c─â nimeni nu ar fi ├«nlocuit o legend─â precum ÔÇŁNastyÔÇŁ din acea func╚Ťie. Fost tenismen de Top 100 ATP ╚Öi fost c─âpitan nejuc─âtor al echipei de Cupa Davis, Seg─ârceanu este o personalitate a tenisului actual, fiind stimat at├ót de juc─âtoare, c├ót ╚Öi de juc─âtori. Experien╚Ťa lui ├«n gestionarea rela╚Ťiilor dintr-o echip─â de tenis, felul calm ├«n care vorbe╚Öte cu juc─âtoarele, diploma╚Ťia cu care rezolv─â eventualele conflicte, a fost exect liantul de care avea nevoie aceast─â echip─â. S─â nu uit─âm c─â tot cu el la timon─â forma╚Ťia de Cupa Davis a ajuns ├«n sferturile de final─â ale Grupei Mondiale ├«n 2005, cea mai bun─â performan╚Ť─â a tenisului masculin din ultimii 40 de ani.

Tactica aleas─â. Tot ├«n direct─â leg─âtur─â cu numirea lui Florin Seg─ârceanu ├«n func╚Ťia de c─âpitan este ╚Öi tactica aleas─â de echipa noastr─â ├«n confruntarea cu Cehia. Mul╚Ťi fani ai tenisului, ba chiar ╚Öi, voalat, Ilie N─âstase, au criticat trimiterea ├«n teren a Mihaelei Buz─ârnescu ├«n meciul patru al disputei, contra Katerinei Siniakova. Numai c─â tactica era clar─â: la scorul de 2-1 pentru noi, ne permiteam s─â risc─âm s─â trimitem ├«n focuri o juc─âtoare valoroas─â, dar aflat─â ├«n criz─â de moral, din cauza lipsei victoriilor din acest an, astfel ├«nc├ót s─â le menaj─âm pe Irina Begu ╚Öi Monica Niculescu, cele dou─â care ar fi trebuit s─â joace apoi meciul decisiv, de dublu. ├Än schimb, cehii nu ╚Öi-au permis acest lux, astfel c─â Siniakova a fost nevoit─â s─â joace ╚Öi la simplu ╚Öi la dublu, iar ├«n meciul decisiv, care a durat aproape 3 ore, a fost vizibil─â oboseala ei.

Galeria fanilor rom├óni de la Ostrava. Pentru prima dat─â ├«n istoria echipei de Fed Cup, Rom├ónia a avut o galerie masiv─â la un meci disputat ├«n deplasare. Cu primarul Clujului, Emil Boc, lider de galerie, cei aproape 300 de fani veni╚Ťi special din ╚Ťar─â pentru meciul disputat la Ostrava au fost ├«mbr─âca╚Ťi to╚Ťi ├«n tricouri galbene ╚Öi au f─âcut o atmosfer─â incredibil─â. A╚Öa cum aveau s─â recunosc─â dup─â meciuri juc─âtoarele noastre, ei le-au f─âcut s─â simt─â c─â nu au cum s─â piard─â aceast─â confruntare, iar ├«n momentele ├«n care credeau c─â totul e pierdut, ei au fost izvorul de la care ╚Öi-au luat energia necesar─â ob╚Ťinerii unui rezultat istoric.

silviu silvius prigoana jpeg
Lucile Randon
Andreea Banica (foto Facebook) jpg
anamaria prodan3 png
280952814 1610884362606650 749984686026597387 n jpg
laura cosoi jpg
4 theo rose jpeg
jon snow si daenerys foto instagram
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
emma raducanu cluj jpeg
simona halep jpg
colaj anita alvarez 2 jpg
daniel onoriu jpeg
david popovici budapeste iunie 2022 png
collage ciuca popovici 2 jpg