A murit unul dintre cei mai apropiați prieteni ai lui Ion Țiriac

Ultima actualizare:

    Manolo Santana (dreapta) a fost un colaborator apropiat al lui Ion Țiriac și directorul turneului de la MadridFOTO: EPA
Manolo Santana (dreapta) a fost un colaborator apropiat al lui Ion Țiriac și directorul turneului de la MadridFOTO: EPA

De patru ori campion în turneele de Grand Slam, Manuel "Manolo" Santana, a murit sâmbătă, vârsta de 83 de ani. Anunţul a fost făcut de organizatorii turneului de la Madrid, unde Santana era acum preşedinte de onoare, după ce timp de aproape 20 de ani a fost directorul turneului, fiind numit în acea funcție chiar de prietenul lui, Ion Țiriac, cel care până acum o săptămână a fost proprietarul turneului madrilen.

"Preşedinte de onoare al Mutua Madrid Open, după ce a fost directorul acestuia din 2002, Santana a fost unul dintre cei mai importanţi sportivi din Spania secolului XX, impunându-se ca un pionier prin câştigarea a patru titluri de Grand Slam (Roland Garros 1961, 1964; Wimbledon 1966. US Open 1965) printre alte mari titluri dintr-un palmares legendar. Alături de Ion Tiriac, Santana a fost o parte fundamentală pentru a face ca Madrid să găzduiască unul dintre cele mai importante evenimente din calendarul tenisului, turneu care în sezonul viitor va sărbători 20 de ani", se arată în comunicatul turneului.

Conform presei spaniole, Manolo Santana a decedat la casa lui din Marbella, iar printre primii care și-a exprimat regretele pe rețelele sociale s-a numărat și Rafael Nadal, care a crescut avându-l ca idol și pe Santana.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net