A sărbătorit victoria până la 3 dimineaţa

Ultima actualizare:

    Simona Halep a sărutat  de foarte multe ori trofeul de la Roland Garros, cucerit din a treia încercareFotografii: Guliver/ Getty Images, Twitter, Instagram
Simona Halep a sărutat de foarte multe ori trofeul de la Roland Garros, cucerit din a treia încercareFotografii: Guliver/ Getty Images, Twitter, Instagram

Simona Halep (26 de ani) şi-a împlinit sâmbătă după-amiază visul de-o viaţă. Ea a cucerit în premieră un trofeu de Grand Slam, iar acest lucru s-a petrecut la turneul cel mai important pentru ea, cel de la Roland Garros. După finala câştigată cu scorul de 3-6, 6-4, 6-1 în faţa americancei Sloane Stephens, pentru Halep a început agitaţia. Click! vă prezintă cum au decurs primele 24 de ore din noua viaţă a jucătoarei noastre, cea de campioană de Mare Şlem.

Sâmbătă, ora 18.20: La două minute după câştigarea partidei, Simona Halep a urcat în tribună pentru a-i îmbrăţişa pe oamenii care au crezut mereu în ea: antrenorul Darren Cahill şi părinţii ei. Lacrimile au curs din plin din cauza emoţiei.

Ora 18.45: Simona Halep este încoronată drept noua regină a turneului de la Roland Garros. Primeşte trofeul la care a visat toată cariera, iar gesturile sale, discursul şi lacrimile ce i-au urmat dovedesc din plin bucuria trăită de jucătoarea noastră.


    Simona, în braţele  părinţilor, după victorie
Simona, în braţele părinţilor, după victorie

Simona Halep le-a arătat trofeul românilor

Ora 19.30: Simona a ieşit pe esplanada din faţa tribunei oficiale pentru a arăta trofeul sutelor de fani români care o aşteptau. Se scandează „campioana-campioana”, se fac poze şi se plânge de emoţie. 


    Halep, înconjurată  de fani şi de presă, la  prezentarea trofeului
Halep, înconjurată de fani şi de presă, la prezentarea trofeului

Ora 19.40: Simona ajunge în lobby-ul jucătorilor, acolo unde o aşteaptă familia. Se fotografiază alături de mamă, tată, frate şi cumnată. La mijloc este, evident, trofeul care o va însoţi mult timp de acum încolo.


    Alături de părinţi,  frate şi cumnată
Alături de părinţi, frate şi cumnată

Ora 19.50: Înaintea primei conferinţe de presă pe care urmează să o susţină în calitate de campioană de Grand Slam, Simona Halep face o şedinţă foto cu trofeul în vestiar. Poza cu antrenorul Darren Cahill are cea mai mare importanţă, căci fără el nimic nu era posibil.


    Împreună cu artizanul succeselor, Darren Cahill
Împreună cu artizanul succeselor, Darren Cahill

Ora 20.30: Românca are prima întâlnire cu ziariştii după îndeplinirea visului său. Discuţia este degajată, Simona e vorbăreaţă şi zâmbeşte mult. Are şi de ce, trofeul este al ei. „Este un moment incredibil. Am visat la el de când am început să joc tenis, de când am decis să fac carieră, când aveam 14 ani. De atunci visez. Câştigasem deja Roland Garros-ul la juniori şi mi-am promis că o voi face din nou la seniori. Este Grand Slam-ul preferat, dacă era să câştig unul, acesta era. Este ireal. Mă gândesc la toţi antrenorii, la toţi cei cu care am muncit de 20 de ani, la familie, la prieteni. Fără ei nu aş fi putut reveni după ce am pierdut trei finale. Acum, vreau să uit totul şi să profit de moment”, a declarat Simona la conferinţa de presă.


    Românca a zâmbit mereu  la conferinţa de presă
Românca a zâmbit mereu la conferinţa de presă

Ora 21.00: Eliberată de îndatoririle faţă de ziarişti, Simona se întâlneşte din nou cu apropiaţii ei. Printre aceştia se numără şi Nadia Comăneci, venită special din SUA pentru a-i fi alături la finală. Trofeul este la loc de cinste în fotografie. De asemenea, se fotografiază cu Ion Ţiriac, susţinătorul ei „din umbră”.


    Alături de Nadia Comăneci, două zeiţe  ale sportului românesc
Alături de Nadia Comăneci, două zeiţe ale sportului românesc


    Împreună cu susţinătorul din umbră, Ion Ţiriac, şi Cosmin Hodor
Împreună cu susţinătorul din umbră, Ion Ţiriac, şi Cosmin Hodor

Ora 23.00: Petrecerea de sărbătorire a titlului de la Roland Garros a avut loc într-un restaurant din Paris, iar la ea au fost invitaţi toţi cei care i-au fost alături Simonei la acest turneu. Printre ei s-a numărat şi Gică Hagi, care a încurajat-o din tribune atât în semifinale, cât şi în finală, dar care i-a fost susţinător încă din primii ani ai carierei, ambii fiind constănţeni. Petrecerea a durat până la 3 dimineaţa, lumea distrându-se pe cinste. A fost o adevărată eliberare după două săptămâni de încordare, pentru că, deşi românca pornea ca mare favorită, în tenis nici un meci nu e câştigat dinainte şi în fiecare se depune un imens efort psihic şi fizic. 


    La petrecerea de celebrare a titlului de la Roland Garros, alături şi de Gică Hagi
La petrecerea de celebrare a titlului de la Roland Garros, alături şi de Gică Hagi


    La petrecere, numele Simonei a fost scris cu led-uri
La petrecere, numele Simonei a fost scris cu led-uri

Duminică, ora 15.00: Simona Halep are parte de toate onorurile cuvenite unei campioane de Grand Slam. Face şedinţa foto oficială în calitate de câştigătoare a titlului la Roland Garros. Îmbrăcată într-o superbă rochie neagră, cu părul întins, ea este protagonista unora dintre cele mai frumoase fotografii realizate de campioanele de la Paris din ultimii ani.

Cel mai bogat sportiv român

Pentru performanţa reuşită la Roland Garros, Simona Halep va primi 2,7 milioane de dolari. Cu aceşti bani, ea va trece de 26 de milioane de dolari obţinuţi doar din premii, ceea ce o va urca, de luni, pe locul 8 în clasamentul all-time al câştigurilor din tenisul feminin. Suma exactă este de 26,2 milioane de dolari. Ea este de departe sportivul din România cu cei mai mulţi bani câştigaţi din sportul pe care îl practică. Iar dacă mai punem la socoteală şi banii proveniţi din contractele cu diverşi sponsori, atunci suma totală adunată de tenismenă de-a lungul carierei se apropie de 40 de milioane de dolari. Evident, din aceşti bani trebuie scăzute impozitele sau cheltuielile pe care le are cu echipa, cu pregătirea, cu deplasările sau cu recuperarea, dar tot rămâne o sumă care o face să fie lider printre români şi la acest capitol.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net