Actorul Jackie Chan a purtat Flacăra olimpică pe Marele Zid

Ultima actualizare:

Flacăra olimpică este purtată, de miercuri, pe Marele Zid Chinezesc. Printre cei care s-au prins în ștafetă se numără actorul Jackie Chan (67 de ani), dar și unii medaliaţi olimpici chinezi. Este de subliniat că traseul a fost scurtat, iar durata limitată la trei zile din cauza COVID-19. Jocurile Olimpice de iarnă se vor desfășura între 4 și 20 februarie, la Beijing.

După ce a purtat torța, Jackie Chan s-a fotografiat în mijlocul copiilor (Foto: Guliver/GettyImages)
După ce a purtat torța, Jackie Chan s-a fotografiat în mijlocul copiilor (Foto: Guliver/GettyImages)

Jackie Chan, vedeta din Hong Kong a filmelor de acţiune şi comedie, cunoscut pentru sprijinul acordat guvernului de la Beijing, a fost trecut în comunicatul oficial de presă sub numele său chinezesc, Chen Gangsheng.

Actorul a vorbit cu reporterii după ce a dus la bun sfârșit misiunea ce i-a fost încredințată: "M-am trezit la 04.00 dimineaţa. Este a patra mea ediție a Jocurilor Olimpice. Sunt foarte fericit. Mi-e şi frig!", a spus Chan după ce a alergat pe porțiunea ce i-a fost repartizată.

Ștafeta a parcurs un traseu pe Badaling, secţiune a Marelui Zid cel mai des vizitată de turişti. Aceasta se află la 70 km nord-vest de centrul Beijingului, în districtul Yanqing, lângă locurile unde vor avea loc probele de schi alpin din cadrul Jocurilor Olimpice. Secţiunea a fost construită în jurul anului 1.500 d.Hr. în timpul dinastiei Ming.

Printre cei care s-au prins în ștafetă s-au numărat Ma Long, medaliat cu aur olimpic la tenis de masă, şi Wu Jingyu, de două ori medaliată cu aur la taekwondo, de-a lungul secţiunii Badaling a Marelui Zid, unde temperatura a fost, astăzi, de -11 grade Celsius.

Ştafeta Flăcării Olimpice este mult mai scurtă în comparaţie cu aceea care s-a desfăşurat pentru Jocurile Olimpice de vară din 2008 de la Beijing.

Tot azi, torţa va ajunge la Zhangjiakou, în provincia vecină Hebei, unde vor avea loc majoritatea evenimentelor olimpice pe zăpadă. Ştafeta se va încheia cu aprinderea Flăcării Plimpice la Ceremonia de Deschidere de mâine (ora 14.00 în România).

Din cauza pandemiei, Jocurile Olimpice de iarnă se desfăşoară într-o "bulă închisă”, cu concurenţii şi personalul olimpic stând la distanță de spectatori. Totuşi, competiţiile vor avea parte de un public restrâns, selectat înainte.

Jocurile Olimpice de iarnă pot fi urmărite în România la TVR și Eurosport.

Puteți urmări știrile Click! și pe Google News

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fabrica DeLonghi jpg
image
image
image
image
image
image
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
FCSB Rapid (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net