Alex Bologa, bronz la judo la Jocurile Paralimpice! A rămas fără vedere de la 7 ani


    Alex Bologa, complet nevăzător, medaliatul cu bronz al României la Jocurile Paralimpice de la RioFoto: Facebook
Alex Bologa, complet nevăzător, medaliatul cu bronz al României la Jocurile Paralimpice de la RioFoto: Facebook

După fiecare ediţie a Jocurilor Olimpice are loc o sesiune a Jocurilor Paralimpice. În acest an, la Rio, competiția pentru persoane cu dizabilități a început cum nu se poate mai bine pentru țara noastră. Alex Bologa, primul judoka nevăzător din România, a câștigat medalia de bronz la categoria 60 de kilograme.

Competiția a avut marea deschidere în 7 septembruie, iar a doua zi, românul nostru a adus și prima medalie pentru țară. Povestea lui de viață este una cutremurătoare. Deși nu a împlinit încă 21 de ani, Alex a tras mai mult decât mulți dintre noi. În timp ce mama sa era însărcinată cu el, aceasta a contractat un microb care s-a dovedit a-l  lăsat complet fără vedere încă de când avea doar șapte ani.

S-au încercat tratamente revoluționare, operații prin străinătate, dar nu s-a putut face nimic pentru el. Și-a găsit refugiul în sport, dar s-a ținut și de școală. A început cu înotul, iar de patru ani face judo la Cluj. Merge la Facultatea de Psihologie a Universității "Babeș Bolyai", unde este student în anul II, și se pregătește să devină și maseur. Alexandru Bologa a participat în premieră la Jocurile Paralimpice, unde l-a învins și pe campionul paralimpic de la Beijing, algerianul Noura Mouloud, în sferturi.

Pentru medalia de bronz s-a confruntat cu Henry Borges din Uruguay, pe care l-a învins după 20 de secunde de luptă. La Jocurile Praalimpice din Brazilia, desfășurate între 7 și 18 septembrie, participă 12 sportivi români: Alexandru Bologa (judo pentru nevăzători), Bobi Simion (tenis de masă), Florentina Hriscu (aruncarea discului), Florin Cojoc (săritură înălţime), Mihaela Lulea (para-canoe), Naomi Ciorap, Samuel Ciorap, Octavian Ilina (înot), Iulian Şerban (para-canoe), Eduard Novak (ciclism), Olah Attila (ciclism), Makszin Dacian (tenis de masă).

Kanye West si Julia Fox jpg
catalin remus avocatul31 jpg
Bancnotele care valorează 1800 de lire
cub catalin botezatu png
Ceapă
bacteria care te poate ucide
Studentele și au acoperit părțile intime cu pălăriile jpg
9 semne că partenerul tău este potrivit pentru tine. Sursă foto: Pixabay
shutterstock 2114384846 jpg
dani otil
image
image
image
image
paredes tatuaj piept jpg
nico si inaki williams jpg
Emma Raducanu, EPA jpg
kiss FM jpeg
cub suportere png
cub Anett Kontaveit png