Alex Bologa, bronz la judo la Jocurile Paralimpice! A rămas fără vedere de la 7 ani

image
Alex Bologa, complet nevăzător, medaliatul cu bronz al României la Jocurile Paralimpice de la RioFoto: Facebook

După fiecare ediţie a Jocurilor Olimpice are loc o sesiune a Jocurilor Paralimpice. În acest an, la Rio, competiția pentru persoane cu dizabilități a început cum nu se poate mai bine pentru țara noastră. Alex Bologa, primul judoka nevăzător din România, a câștigat medalia de bronz la categoria 60 de kilograme.

Competiția a avut marea deschidere în 7 septembruie, iar a doua zi, românul nostru a adus și prima medalie pentru țară. Povestea lui de viață este una cutremurătoare. Deși nu a împlinit încă 21 de ani, Alex a tras mai mult decât mulți dintre noi. În timp ce mama sa era însărcinată cu el, aceasta a contractat un microb care s-a dovedit a-l  lăsat complet fără vedere încă de când avea doar șapte ani.

S-au încercat tratamente revoluționare, operații prin străinătate, dar nu s-a putut face nimic pentru el. Și-a găsit refugiul în sport, dar s-a ținut și de școală. A început cu înotul, iar de patru ani face judo la Cluj. Merge la Facultatea de Psihologie a Universității "Babeș Bolyai", unde este student în anul II, și se pregătește să devină și maseur. Alexandru Bologa a participat în premieră la Jocurile Paralimpice, unde l-a învins și pe campionul paralimpic de la Beijing, algerianul Noura Mouloud, în sferturi.

Pentru medalia de bronz s-a confruntat cu Henry Borges din Uruguay, pe care l-a învins după 20 de secunde de luptă. La Jocurile Praalimpice din Brazilia, desfășurate între 7 și 18 septembrie, participă 12 sportivi români: Alexandru Bologa (judo pentru nevăzători), Bobi Simion (tenis de masă), Florentina Hriscu (aruncarea discului), Florin Cojoc (săritură înălţime), Mihaela Lulea (para-canoe), Naomi Ciorap, Samuel Ciorap, Octavian Ilina (înot), Iulian Şerban (para-canoe), Eduard Novak (ciclism), Olah Attila (ciclism), Makszin Dacian (tenis de masă).

regina elisabeta gettyimages 480918760 jpg jpeg
meghan markle harry regina jpeg
gabriela cristea
inger   brigitte pastrama 1 jpeg
cub bianca dragusanu sofia animat gif
Anamaria Prodan Laurențiu Reghecampf
iulia albu
simona gherghe
Scurgeri de gaz din conductele Nord Stream FOTO EPA-EFE
Soldati ucraineni Ucraina FOTO Ministerul ucrainean al Apărării Twitter jpg
image
image
image
image
dinamo supercupa castigatoare jpg
Steaua Chindia, in Cupa Romaniei (Sportpictures) jpg
Eugenie Bouchard, EPA jpg
Edi Iordanescu, Sportpictures jpg
Simona Halep Sursă: Profimedia
FRF, Sportpictures jpg