Alin Petrache a fost reales președintele Federației Române de Rugby

Ultima actualizare:

    Alin Petrache, în mijlocul echipei de conducere a FRR
Alin Petrache, în mijlocul echipei de conducere a FRR

Alin Petrache a fost reales, sâmbătă, în funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Rugby, la Adunarea Generale Ordinară de Alegeri de la Izvorani. Fostul căpitan al ”stejarilor” a fost ales cu unanimitate de voturi, din echipa sa urmând să facă parte și fostul ministru al finanțelor, Eugen Teodorovici.

Sub ochii șefului Rugby Europe, Octavian Morariu, Alin Petrache a primit 72 de voturi pentru un nou mandat de 4 ani în fruntea rugbyului românesc. El îi va avea alături pe Bogdan Marinescu, Mircea Copaci și Anton Pisaroglu – vicepreședinți, iar fostul ministru de finanțe și al fondurilor europene, Eugen Teodorovici, va fi trezorierul FRR.

Alin Petrache și-a exprimat prioritățile din noul mandat: redobândirea stadionului Arcul de Triumf și calificarea ”stejarilor” la Cupa Mondială din 2023. ”Este un moment zero, greu, de răscruce, un moment al unității! Suntem tineri și entuziaști și cred că în următorii patru ani ne vom dezvolta așa cum ne-am propus. Avem de dus o luptă grea, acerbă, dar avem o echipă puternică. Pilonul principal al strategiei noastre este calificarea la Cupa Mondială din 2023. A doilea pilon este preluarea înapoi a templului nostru, a stadionului Arcul de Triumf, al treilea pilon este consolidarea echipelor de copii, juniori și tineret”, a declarat Alin Petrache.


    Programul lui Alin Petrache a purtat numele de Tackle
Programul lui Alin Petrache a purtat numele de Tackle

Investit în noua funcție, fostul ministru spune că este gata să se ia la trântă cu cei care pun piedici rugbyului românesc în problema stadionului. ”Este o situație inedită pentru mine, probabil vor fi multe comentarii. Nu vreau să mă gândesc că niște guvernanți care nu simt nimic pentru sport și nu înțeleg, intenționează să pună mâna pe ceea ce s-a făcut bun. Am rugat să fiu lăsat să fac un placaj la Guvernul României pentru a primi ceea ce merităm. Este bine că am acum în spate o echipă de oameni greu de doborât și la propriu și la figurat”, a declarat și fostul ministru de finanțe Eugen Teodorovici, noul trezorier al Federației Române de Rugby.

”Este o onoare să-l avem pe Eugen alături, nu a fost greu s-l conving să vină cu noi în echipă. El a fost unul dintre cei care ne-au ajutat de fiecare dată”, a mai adăugat și Alin Petrache.

Morariu, nemulțumit de situația arenei ”Arcul de Triumf”

Președintele Rugby Europe a salutat realegerea lui Alin Petrache la cârma rugbyului românesc. ”În orice activitate, continuitatea este un element important, creează o anumită stare de stabilitate, siguranță și încredere. De multe ori această continuitate permite ducerea la bun sfârșit a unor planuri care se întind pe mai multe mandate”, a afirmat președintele FRR, Alin Petrache.

Octavian Morariu a mărturisit că nu înțelege de ce arena rugbyului nu este cedată către federație. ”Simt amărăciune și frustrare... Este un teren mitic și istoric al rugbyului românesc, terenul marilor victorii ale noastre. Aici am jucat toți, la toate categoriile de vârstă... Suntem o țară în care documentele semnate trebuie să fie respectate, suntem o țară europeană și trebuie să respectăm ceea ce se întâmplă în astfel de circumstanțe. Privăm o federație importantă a României de un instrument de lucru esențial”,  spus Octavian Morariu, președintele Rugby Europe.


    Octavian Morariu a fost invitat special la Adunarea Generală
Octavian Morariu a fost invitat special la Adunarea Generală

Și președintele FRR anunță că toată lumea este pregătită să ducă până la capăt lupta pentru redobândirea stadionului. ”Templul rugbyului românesc este acolo de 108 ani. Acolo a fost, este și va fi casa rugbyului românesc și acolo își vor desfășura activitatea toate echipele naționale. Ne vom lupta până în pânzele albe, vom face față acestor lucruri cu care ne confruntăm”, este încrezător Alin Petrache.

Anton Pisaroglu: ”Nu vom ceda în lupta pentru recuperarea stadionului”

Ales vicepreședinte cu unanimitate de voturi, fostul rugbyst Anton Pisaroglu și-a expus principalele obiective pentru mandatul său de patru ani. ”Am ajuns la un moment în viață în care trebuie să dau înapoi ceva sportului care m-a format. Este o mare responsabilitate. Țintele mele sunt să ajut la recuperarea stadionului Arcul de Triumf și atragerea de noi sponsori la FRR. Ne vom lupta pentru stadion, nu vom ceda absolut deloc, suntem determinați să luptăm până la capăt. Pe acel stadion s-au format multe generații, este identitatea noastră”, a declarat și Anton Pisaroglu.


    Adunarea Generală a Federației Române de Rugby s-a ținut la Izvorani
Adunarea Generală a Federației Române de Rugby s-a ținut la Izvorani

Echipa FRR aleasă în urma Adunării Generale Ordinare de Alegeri

Alin Petrache - Președinte

Bogdan Marinescu, Mircea Copaci și Anton Pisaroglu - Vicepreședinți

Eugen Orlando Teodorovici - Trezorier

Emilia Vizitiu - SuperLiga, DNS și rugby feminin

Ștefan Demci - SuperLiga, DNS și rugby feminin

Ciprian Popa - AJR-uri și AMRB

Neculai Nichitean - Membru

Marius Tincu - Membru

Cornel Negruț - Membru

Cornel Ghenea - Membru

Andrei Ioan Szemerjai - Copii și juniori

Florin Matei - Secretar General

Bogdan Muntean - Antrenor Federal.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Michael Douglas și fiica sa Carys foto Instagram jpg
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net