Alina Vuc se menține pe locul 1 în clasamentul mondial al categoriei 50 kg


    Alina Vuc e prima medaliată mondială din istoria luptelor feminine romanestiFOTO: FR Lupte
Alina Vuc e prima medaliată mondială din istoria luptelor feminine romanestiFOTO: FR Lupte

Datorită rezultatelor obținute îndeosebi în ultimul timp, Alina Vuc ocupă primul loc în clasamentul internațional întocmit de Federația Internațională de Lupte (United World Wrestling), la categoria olimpică 50 kg. Dublă medaliată cu argint la Campionatul Mondial (2017 și 2019), sportiva legitimată la CSA Steaua a fost felicitată de Comitetul Olimpic și Sportiv Român.

Într-o postare pe pagina de Facebook a COSR se precizează: ”Samurai pe podium! Alina VUC, vicecampioană mondială în 2019, a fost desemnată de către Federația Internațională de Lupte cea mai bună luptătoare din lume în acest an la categoria olimpică - 50 kg. În urma punctelor acumulate în acest sezon, Alina VUC, sportivă de top a Team Romania, a reușit să o depășească în această ierarhie pe marea sa rivală, tripla medaliată olimpică Mariya Stadnik(Azerbaijan), cea care a învins-o în finala Mondialelor din Nur-Sultan. Românca a adunat 66 de puncte, față de cele 60 de puncte ale azerei”. Alina Vuc a revenit în forță după accidentarea care a împiedicat-o să participe, anul trecut, la Campionatul European de la București. Ea a disputat finala CM din Kazahstan, calificându-se, totodată, la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Născută la Reșița, în 4 octombrie 1993, ea a început să practice luptele la 10 ani, la Clubul Sportiv Municipal, sub îndrumarea antrenorului Nicolae Constantin. Legitimată ulterior la Steaua, ea se pregătește acum cu Mihai Stoica. 

Ana Maria Popescu Brânză și Simona Halep rămân pe podium

Și alte sportive din țara noastră se află pe podium în clasamentele întocmite de forurile internaționale. La spadă, Ana Maria Popescu Brânză rămâne lider în ierarhia FIE. Stelista are 176 de puncte, fiind urmată de brazilianca Nathalie Moellhausen (157p) și chinezoica Yiwen Sun (149p). La tenis, Simona Halep ocupă locul 2 în clasamentul WTA. Constănțeanca are 6.076 puncte, fiind devansată de australianca Ashley Barty (8.717p) și urmată de Karolina Pliskova (Cehia / 5.205p).

mihai voropchievici 1 jpeg
foto1 jpg
FotoJet (11) jpg
Luna sangerie horoscop shutterstock 2162086307 jpg
front 2 (captura video) jpg
FotoJet (4) jpg
FotoJet (10) jpg
Alina jpeg
image
image
image
image
image
image
Hagi, Getty jpg
SITE Rapid (Sportpictures) jpg
Cupa Davis, Facebook jpg
Dan Petrescu, Sportpictures jpg
CR7 jpg
Simona Halep, Getty jpg