Ana Bogdan: ”Mi-am regăsit echilibrul și am din nou plăcerea de a juca”
Venită din calificări, Ana Bogdan s-a încărcat cu energie evoluând pe al doilea teren ca mărime de la Wimbledon, contra favoritei gazdelor, Johanna Konta. Ea spune că pentru jucătoarele din România doar simplul fapt că evoluează la acest nivel e o reușită ținând cont de condițiile de antrenament care există la noi.
Cu toate că a pierdut (5-7, 2-6) disputa cu Johanna Konta, în primul tur al ediției 2019 a turneului de la Wimbledon, Ana Bogdan rămâne cu o amintire frumoasă: ”A fost o experiență uriașă pentru mine să joc pe acel teren. Atmosfera a fost incredibilă. La aproape fiecare punct mi se făcea pielea de găină. Cumva parcă nici nu voiam să se termine. Îmi doream să rămân cât mai mult pe teren să simt acea energie”, a mărturisit jucătoarea originară din Sinaia, care și-a amintit că a mai jucat în Australia pe un teren mare. ”Nu știu, însă, dacă avea atâtea locuri (n.r. - 12.000). A fost cu totul altceva și mi se păreau foarte aproape spectatorii. Culmea e că mi-a fost ușor. Se spune că e greu să te adaptezi când treci de pe terenurile mai mici pe unul mare. Că ai tendința să te pierzi. Nu mi s-a părut. Am fost OK de la început”, a declarat Ana pentru Click!
Fără presiunea publicului, Ana Bogdan a resimțit-o pe aceea a serviciului adversarei. ”Konta a servit incredibil. Oricum ea o face mereu foarte bine, dar mie nu mi-a dat nicio șansă. În setul 2 am avut două mingi de break. Una dintre ele am avut-o în mână. Însă în rest n-am avut nicio șansă pe serviciul ei. Atunci când stăteam în raliu cu ea îmi era OK. Puteam să controlez situația. Îmi era însă greu să-mi dau seama unde va servi”.
Ana Bogdan: ”Nu mă mai regăseam în ceea ce făceam”
Promovată pe tabloul principal după ce a bifat trei victorii în calificări, Ana Bogdan mărturisește că acest aspect e cel mai important pentru ea. ”Mai ales că mie îmi place să joc pe iarbă. E atât de diferit, de clasic. Parcă te întorci în timp. Altfel, privesc mult mai pozitiv lucrurile. În primul rând, sunt sănătoasă și acest aspect e cel mai important. Pot să mă antrenez. Pot să joc. Față de sfârșitul lui 2018 și începutul acestui an lucrurile încep să se așeze. Am depășit o perioadă mai dificilă ce părea că nu se va mai termina. Au fost unele probleme personale. Nu mă mai regăseam în ceea ce făceam. Nu mai era plăcerea de a juca, de a mă antrena. Nu-mi găseam ritmul, locul. Mi-am regăsit echilibrul. Și am din nou plăcerea de a juca. Am legat câteva meciuri bune în ultima lună și ceva. Mă bucur mult mai mult de ceea ce fac acum. Nu mai joc pentru clasament sau pentru altceva. Iar dacă pe viitor va apărea vreo presiune o voi înlătura. Am luat-o de la zero și m-am redescoperit. Să știu ce vreau, cine sunt și de ce mă aflu pe teren. Mi-am dat seama că nu jucam tenis pentru mine. Eu o făceam să mă validez în fața anumitor persoane. Să demonstrez că pot. Dar asta nu era plăcere”, a mărturisit Ana. Ea a adăugat: ”noi, românii, avem tendința de a vedea partea rea în orice. Vezi defectele. Ce n-a mers. Însă nu așa construiești. Întotdeauna trebuie să iei partea bună a lucrurilor. Să vezi ce ai făcut bun și să corectezi ceea ce nu a mers. Și să fii întotdeauna recunoscător pentru ceea ce ai. De pildă, faptul că noi, româncele, evoluăm aici, la un asemenea nivel e ceva extraordinar. Ținând cont de cum ne antrenăm în țară, de condițiile de care am beneficiat acolo”, a mai spus Ana Bogdan, care va participa, din 15 iulie, la turneul de la București.