Ana Bogdan revine de luni în Top 100 WTA după calificarea în sferturi la Limoges

Ultima actualizare:

    Ana BogdanFOTO: EPA
Ana BogdanFOTO: EPA

Ana Bogdan încheie excelent anul 2019. Calificată în sferturile de finală ale WTA de categorie 125k de la Limoges, ea și-a asigurat punctele revenirii în Top 100 mondial începând de luni.

Ana Bogdan a învins-o cu scorul de 6-7, 6-2, 6-4 pe americanca Bernarda Pera în optimile de finală de la Limoges și și-a asigurat nu doar calificarea în sferturi, acolo unde va juca împotriva învingătoarei dintre principala favorită, rusoaica Ekaterina Alexandrova (nr. 42 WTA) și franțuzoaica Oceane Dodin, dar și revenirea între cele mai bune 100 de jucătoare ale lumii. Acolo unde căzuse începând din 4 februarie 2019.

Astfel, Ana va deveni a treia româncă din prima sută mondială, după Simona Halep (nr. 4 WTA) și Sorana Cîrstea, care este pe locul 74, dar care dacă va ajunge în semifinale la Limoges va reveni în Top 70 mondial. Deocamdată, ea a ajuns în sferturile de finală, după ce a învins-o cu scorul de 6-3, 6-3, pe spaniola Sara Sorribes Tormo, iar următoarea ei adversară va fi americanca Nicole Gibbs.

Prin calificarea în sferturi, Ana Bogdan va urca de luni măcar pe locul 98, dar dacă va ajunge în semifinale va ajunge pe 91. Victoria finală ar readuce-o pe jucătoarea originară din Sinaia în Top 80, mai precis pe locul 76. Cel mai bun loc ocupat de româncă a fost 59, în iunie 2018.

Ana a avut o serie excepțională în acest final de sezon. Mai întâi, a cucerit titlul la Saint Etienne (turneul ITF de 25.000 de dolari). Apoi, săptămâna trecută, a obținut trofeul cel mai important din carieră, la Dubai, unde s-a impus la turneul ITF de 100.000 de dolari, iar acum a ajuns, după a 12-a victorie consecutivă, în sferturile de finală de la Limoges (125.000 de dolari).

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net