Ana Maria Popescu se va vaccina cu doza a treia. ”Mă sperie ce se întâmplă în România, mă sperie ce se întâmplă în lume”

Ultima actualizare:

    Ana Maria Popescu Brânză n-a luat o decizie în privința viitorului ei sportivFoto: COSR
Ana Maria Popescu Brânză n-a luat o decizie în privința viitorului ei sportivFoto: COSR

Campioană olimpică cu echipa de spadă la Rio, în 2016, medaliată cu argint în proba individuală la JO 2008 și JO 2020, Ana Maria Popescu a declarat, astăzi (miercuri, 13 octombrie), că se va programa pentru a se vaccina cu doza booster. Stelista a spus că este îngrijorată de ceea ce se întâmplă în România şi în lume cu pandemia de coronavirus.

Spadasina a spus că speră ca să nu se anuleze şi ultima competiţie din acest an, etapa de Cupă Mondială de la Tallin (Estonia): "Sunt vaccinată cu ambele doze. Am împlinit şase luni de curând şi urmează să mă programez pentru doza a treia. Mă sperie ce se întâmplă în România. Mă sperie ce se întâmplă în lume. Mă sperie că iarăşi mi s-au anulat competiţiile. Trăim o perioadă destul de grea, dar iată că se mai întâmplă şi lucruri bune (n.r. - semnarea unui parteneriat între COSR și Allianz Ţiriac) şi consider că ar trebui cu toţii să scoatem în evidenţă şi lucrurile bune care ni se întâmplă zilele acestea, nu doar partea aceea mai întunecată a vremurilor pe care le trăim. Sperăm că va fi organizată, la finalul lunii noiembrie, Cupa Mondială de la Tallin. Avem semnale bune momentan. A fost trecută în calendarul oficial. Nu ştim ce se întâmplă până atunci, pentru că aşa am ştiut şi despre Campionatul European până-n ultima secundă, când a fost anulat. Sperăm că vom fi prezenţi la Tallin pentru ultima competiţie a sezonului" a declarat scrimera, care a adăugat că nu a luat încă o decizie dacă va mai continua activitatea sportivă după acest an: "Trebuie să recunosc că este din ce în ce mai greu să-ţi găseşti motivaţia să mergi în sala de antrenament. Am trecut o dată prin acest episod, numai că atunci ştiam că mă aşteaptă Jocurile Olimpice şi nu-mi permiteam să fac paşi greşiţi. Dar şi de această dată, după o pauză destul de lungă, simt că m-am recuperat. Mi-e dor de scrimă. Mi-e dor să-mi măsor forţele cu adversarele mele şi sper să am ocazia în noiembrie să fac acest lucru", a spus Ana Maria Popescu, care a fost prezentă la conferința de presă ocazionată de parteneriatul încheiat de Comitetul Olimpic şi Sportiv Român (COSR) şi Allianz-Ţiriac Asigurări, care a devenit asigurătorul oficial al COSR şi al lotului olimpic (Team Romania). Încheiat pentru următorii cinci ani, acordul este construit pe două direcţii, asigurarea bunurilor şi a facilităţilor COSR care permit pregătirea pentru competiţii şi sustinerea sportivilor prin asigurări de viaţă şi asigurări medicale în străinătate. COSR a precizat că valoarea totală a sumei asigurate de Allianz-Ţiriac se ridică la peste 120 milioane de lei (24 milioane de euro). 

image
image
image
image
image
image
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Minge - fotbal
Dani Alves (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net