ANCHETĂ: Cristina Neagu, cea mai bună handbalistă din lume!
UPDATE: "Sunt fericită. Astea sunt singurele cuvinte care îmi vin acum în minte. Nu pot să spun nici că mă aşteptam să câştig, dar nici că nu aş fi fost în lupta pentru titlu. Sunt convinsă că acest premiu nu mă va influenţa negativ, nu e genul meu să mă dea peste cap aşa ceva. Vreau să mă autodepăşesc şi în mod sigur nu o să mi-o iau în cap. Sigur că mă aştept, dacă voi avea 2-3 meciuri mai slabe, să apără comentarii negative la adresa mea, dar nu sunt robot. Mi-aş dori ca fiecare joc să fie senzaţional şi mă ambiţionez să câştig cât mai multe trofee cu Oltchim şi echipa naţională. Premiul vreau să-l dedic familiei mele, tuturor celor care au avut încredere în mine, dar şi mie pentru că am muncit foarte mult pentru el", a spus Neagu.
Anunţul a fost făcut astăzi, în Suedia, ţară care găzduieşte turneul final al Campionatului Mondial, la masculin.
Iată clasamentul:1. Cristina Neagu (România, 25%)2. Katrine Lunde-Haraldsen (Norvegia, 23%)3. Bojana Popovic (Muntenegro,19%)4. Grit Jurack (Germania, 17%)5. Liudmila Postnova (Rusia 16%)
"Este o onoare pentru handbalul feminin românesc să aibă o jucătoare unanim apreciată. Personal, sper ca această distincţie să influenţeze doar pozitiv exprimarea în ansamblu a echipei României", a declarat preşedintele FR Handbal, Cristian Gaţu.
La masculin, titlul de cel mai bun handbalist i-a revenit cehului Filip Jicha, jucătorul echipei germane Kiel fiind votat de 31% dintre electori, fiind urmat de francezii Nikola Karabatic (28%) şi Thierry Omeyer (17%).
Federaţia Internaţională de Handbal (IHF) realizează pe site-ul oficial un sondaj în rândul iubitorilor sportului cu mingea mică. Aveţi ocazia de a o vota pe Cristina Neagu cea mai valoroasă handbalistă din lume în 2010. Procedura este următoarea:1. Accesaţi link-ul următor:http://www.ihf.info/files/voting/fans.pdf2. Completaţi formularul - nume şi prenume, email şi ţară. Bifaţi apoi handbalistul, respectiv handbalista pe care o consideraţi a fi cel mai / cea mai valoros / valoroasă în 2010. La masculin sunt nominalizaţi Nikola Karabatic, Thierry Omeyer, Arpad Sterbik, Filip Jicha şi Igor Vori, iar la feminin Ludmila Postnova, Bojana Popovic, Grit Jurack, Katrine Lunde-Haraldsen şi Cristina Neagu. 3. După ce aţi completat datele, apăsaţi pe Submit Form (dreapta sus, pe pdf). Se va deschide o "fereastră" în care trebuie să treceţi din nou mail-ul, numele şi prenumele dvs. Apoi apăsaţi "send".
Iată care au fost reuşitele Cristinei Neagu anul acesta:- a ocupat locul 3 cu România la Campionatul European din Danemarca şi Norvegia.- a câştigat Cupa Mondială.- a disputat finala Ligii Campionilor.- a câştigat titlul de campioană a României.- a ocupat primul loc în clasamentul marcatoarelor la CE, cu 53 de goluri.- a fost prima în ierarhia paselor de gol la CE.
Născută în 26 august 1988, Cristina Neagu a crescut în cartierul Ghencea, în vecinătatea stadionului Steaua. Sportul cu mingea mică l-a descoperit din întâmplare, în urmă cu zece ani, exact atunci când s-au disputat Europenele de la Bucureşti. Descoperită de antrenoarea Maria Covaci, s-a ataşat de un sport despre care avea să spună, mai apoi, că i-a fost aproape de suflet de la început.
Cristina Neagu a trecut peste greutăţile cu care se confruntă mai toţi copiii de la noi atunci când decid să facă sport de performanţă. Obligată să se antreneze în zori sau seara târziu, după orele de curs, în săli mici, întunecate, uneori lipsite de căldură sau de aer condiţionat, nevoită să-şi plătească deplasările şi cantonamentele, ea a strâns din dinţi şi a continuat să se pregătească.
Recompensele nu au întârziat să apară, bucureşteanca obţinând medalii la CE (argint) şi CM (bronz) de junioare, fiind de fiecare dată declarată cea mai valoroasă jucătoare a turneelor finale.
Integrată în lotul Oltchimului din Rm. Vâlcea, după trei ani în care a evoluat la Rulmentul Braşov, Cristina Neagu avea să devină campioană a României la senioare, iar în primăvara trecută să dispute şi finala Ligii Campionilor. Între timp, şi-a făcut un debut convingător şi la naţionala mare, participând la Mondialele din 2007, competiţie la care a ocupat locul 4.