Andrei Nechita are 19 de secunde avans după Transfăgărăşan!

Ploaia, vântul în rafale şi şoseaua abruptă, iată cu ce s-au confruntat astăzi, pe Transfăgărăşan, cei 51 de rutieri rămaşi în cursă. Iar toate aceste aspecte, generatoare de disconfort, i-au împins de la spate, primii clasaţi ajungând la sosire, după 52 de kilometri, în puţin peste 90 de minute. Victoria i-a revenit lui Andreas Kesner, cronometrat în 1h 35:21, care a fost urmat de bulgarii Ghiorghi Gheorghiev (Tuşnad CT / la 49 de secunde) şi Vladimir Koev (Konya Torku / la 56 de secunde).

Lider al clasamentului general, după şapte etape, Andrei Nechita (România tineret) a reuşit să păstreze tricoul galben, trecând linia de sosire în 1h 39:47. Poziţia lui este ameninţată de grecul Ioannis Tamouridis (Tableware), care s-a clasat pe locul 4în ascensiunea de astăzi – la „general” mai are de recuperat 19 de secunde pentru a prelua tricoul galben de la Nechita. 

Astăzi, pe Transfăgărăşan, nu s-a ajuns, totuşi, până la Bâlea Lac, ci doar până la Bâlea Cascadă, organizatorii hotărând aseară, după o inspecţie, să scurteze etapa - ploile căzute în ultimele zile puteau antrena la vale zăpada şi pietrişul, punând în pericol viaţa competitorilor.

Caravana Turului României a ajuns la Poaiana Braşov, unde va înnopta. Mâine, între Săcele-Braşov şi Bucureşti, via Cheia şi Ploieşti, pe distanţa a 168,6 km, se desfăşoară ultima etapă din ediţia 2011 a Turului României. În mod normal, Nechita poate termin întrecerea pe primul loc, însă cu siguranţă că el va fi atacat mai ales în zona Muntelui Roşu – Cheia, unde vor fi două căţărări: Babarunca (categoria A) şi după Mănăstirea Suzana (cat. C). Partea proastă este că Tamouridis este un bun căţărător, iar Nechita nu are suficientă experienţă – are, în schimb, multă ambiţie. Startul se va da la 10.30, iar sosirea este estimată pentru 14:00-14.30, la Arcul de Triumf.

cutremur 1977 agerpres 0 jpeg
cub andreea esca png
Survivor Romania webp
pexels Horoscop 3 noiembrie
Imagine WhatsApp 2023 02 07 la 13 11 34 jpg
cub kassandra rotariu png
crima londra jpg
Elena Gheorghe Armâna Mea 24 mai 2022 2776 jpg
image
image
image
image
image
image
Ahmet Eyüp Türkaslan, Facebook jpg
Cutremur Turcia, Getty jpg
Farul CSU Craiova, Sportpictures jpg
Edjouma fcsb cfr cluj jpg
Hagi, Getty jpg
SITE Rapid (Sportpictures) jpg