Andrei Rădoi revine în echipa de rugby a României pentru meciul cu Spania

În primul rând, remarcăm revenirea printre jucătorii valizi a talonerului Andrei Rădoi (CSM Baia Mare), jucător care a fost ţinta unui gest nesportiv comis de pilierul Mihai Adăscăliţei, în cantonamentul de la Izvorani, după un meci din Challenge Cup. Lovit cu piciorul în faţă, băimăreanul este anunţat ca rezervă.

Nefolosit în partida cu Portugalia, Florin Vlaicu a fost titularizat ca fundaş, Iulian Dumitraş fiind trecut la uvertură, în timp ce Dănuţ Dumbravă este rezervă.

De asemenea, Bogdan Zebega a fost titularizat ca taloner, Marius Tincu plecând în Franţa, unde are meci de campionat - echipa sa, Perpignan, luptă pentru calificarea în semifinale.

O altă revenire în echipa de start este cea a lui Cătălin Dascălu. Comoţionat în partida cu Georgia, de acum două săptămâni, stelistul este titular acum, în centrul liniei de treisferturi.

La nivelul liniei a treia constatăm o schimbare în bloc - Manta, Toniţă şi Burcea au lăsat locul "tripletei" Carpo - Macovei - Lucaci.

Toate aceste schimbări sunt justificate, staff-ul tehnic încercând să le ofere şi jucătorilor mai puţin folosiţi în ultimul timp ocazia de a juca pentru România. De asemenea, se testează şi alte formule de echipă în perspectiva meciurilor din recalificările Rugby World Cup 2011.

Meciul România - Spania este programat mâine, de la ora 14.00, pe Stadionul "Arcul de Triumf" din Capitală. El va fi transmis la TVR2, în direct. Biletele de acces costă 2 lei la peluză, 5 lei la tribuna a II-a şi 10 lei la tribuna I.

Şi în cazul unei înfrîngeri echipa României va ocupa locul 3 la finalul ediţiei 2009-2010 a Cupei Europene a Naţiunilor (primeşte un punct, cu care egalează Portugalia, dar în faţa căreia are victorie mai clară în meciurile directe: 21-22, la Bucureşti, şi 20-9, la Lisabona). O victorie ar aduce naţionalei prima poziţie în ierarhia separată, alcătuită pentru anul acesta, în CEN şi, totodată, ar putea să o urce pe locul 17 în clasamentul International Rugby Board.

Echipa probabilă: 15. Florin Vlaicu - 14. Cătălin Fercu, 13. Ionuţ Dimofte, 12. Robert Dascălu, 11. Ştefan Ciuntu - 10. Iulian Dumitraş, 9. Lucian Sîrbu - 7. Mihai Macovei, 8. Daniel Carpo, 6.Viorel Lucaci - 5. Cristian Petre, 4. Sorin Socol (cpt.) - 3. Dragoş Dima, 2. Bogdan Zebega, 1. Cezar Popescu.Rezerve: 16. Andrei Rădoi, 17. Mihăiţă Lazăr, 18. Valentin Ursache, 19. Cosmin Raţiu, 20. Valentin Ivan, 21. Dănuţ Dumbravă, 22. Csaba Gal.

transfagarasan 2819625 1920 jpg
FotoJet jpg
Cea mai importantă persoană din viața mea mp4 thumbnail png
Alexandra Starr. SURSA FOTO: Instagram
Alec Baldwin are acum opt copii jpg
Phoebe Lee Matthew a fost mușcată de o „văduvă falsă” jpg
cub cub anamaria prodan laurențiu reghecampf png
Mihailo Dianov avea o mână grav rănită atunci când a fost capturat jpg
skynews ledger stone windsor castle 5909638 jpg
Gaspar Gyorgy foto arhiva personala jpeg
image
image
image
image
Simona Halep, Instagram jpg
Meci retragere Federer Foto EPA EFE
Un protestatar și-a incendiat brațul la Laver Cup FOTO EPA-EFE
tenis madrid epa efe h 55182184 jpeg
aeroclubul romaniei competitie acrobatie aeriana foto Facebook (5) jpg
Romania LetoniaU19, Sportpictures jpg