Un nou „aur” pentru România. Alexandra Anghel, campioană europeană la lupte

Ultima actualizare:

Palmaresul României este mai bogat cu o medalie de aur, grație celui de-al doilea titlu continental cucerit de țara noastră. Luptătoarea Alexandra Anghel, de la categoria de 72 de kilograme, a câştigat prima finala europeană de seniori din cariera sa, în acest weekend, la Campionatul European, desfășurat în Croația, la Zagreb.

Alexandra Anghel, campioană europeană în premieră (FOTO: Facebook)
Alexandra Anghel, campioană europeană în premieră (FOTO: Facebook)

Conaționala noastră a învins-o pe adversara sa din Turcia, Buse Çavuşoğlu Tosun, după o finală plină de emoţii și suspans, potrivit relatării făcute de Federaţiei Române de Lupte. Anterior, Alexandra Anghel a dispus, în sferturi, de franţuzoaica Pauline Denise Lecarpentier, iar în semifinale a trecut de ucraineanca Liudmila Pavloveţ Ticina.

Cea mai mare performanță din întreaga sa carieră

Pentru româncă, aceasta este cea mai mare performanţă din cariera sa, după "bronzul" european, obţinut în 2018, la Kaspiisk, în Rusia, dar şi "bronzul" mondial, de anul trecut, din Serbia, de la Belgrad. Reușita sa nu este una singulară la competiția din Zagreb - România mai are o medalie de aur, câștigată de Andreea Ana, dar şi două de bronz, obţinute de Krista Incze şi Cătălina Axente.
„Aurul European este al Alexandrei Anghel! Al doilea titlu continental pentru România este adus de luptătoarea Alexandra Anghel (72 kg), care câștigă prima finala europeană de Seniori din cariera sa! Alexandra a învins-o pe adversara din Turcia Buse Cavusoglu Tosun, după o finală plină de emoții!! Ce meci și ce bucurie pentru Alexandra Anghel! Felicitări, Alexandra! Felicitări antrenorilor Nikolay Stoyanov, Adina Popescu, Marin Filip, antrenorului descoperitor Aurel Cimpoeru, staff-ului medical precum și tuturor celor care au contribuit la pregătirea și parcursul ei! Vom reveni imediat cu festivitatea de premiere de la Zagreb”, a notat Federația Română de Lupte pe pagina sa de Facebook, despre cea mai recentă reușită a țării noastre la Campionatele Europene de lupte.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net