Baschet: Cluj şi Mediaş vor juca meciul decisiv în semifinale

Clujul a supravieţuit celor două forcinguri ale Mediaşului din acest meci al patrulea şi a plecat cu o victorie egală cu supravieţuirea. Gazdele au dat drumul la maximum la gaz încă din primele minute şi au început cu zece puncte fără replică din partea adversarilor.

Euforia se instalase deja în tribunele medieşene, iar clujenii au fost surprinşi de acest mic incendiu, primind coşuri uşoare şi lovindu-se de o apărare perfectă.

Cei de la Mobitelco s-au trezit greu, însă au strâns rândurile în apărare, au început să conteste aruncările gazdelor şi răsturnarea a fost spectaculoasă. Clujul a reuşit un partial incredibil pe finalul sfertului unu şi începutul sfertului doi, cu un 14-0, prelungit apoi către un 20-2, care a dus scorul de la 17-9 pentru gazde, la 19-29.

Krstanovic a reuşit 10 dintre cele 17 puncte ale sale în acest interval de timp, pivotul sârb marcându-şi de altfel toate punctele în prima jumătate a meciului.

Clujul s-a distanţat la 10 puncte la pauza mare, 35-45, însă medişenii, cunoscuţi pentru sfertul trei de excepţie pe care îl au aproape meci de meci, au apăsat din nou pedala de acceleraţie.

Velickovic şi Ivanovic au sunat adunarea şi la jumătatea sfertului trei Mediaşul egalase situaţia la 52-52. S-a mers apoi cap la cap până în debutul părţii decisive când Tyler Morris a luat jocul pe cont propriu. Fundaşul american a marcat opt puncte consecutive pentru a mări avantajul echipei sale la nouă puncte, 65-74, cu şase minute rămase de joc, şi oaspeţii nu au mai cedat conducerea până la final.

Medieşenii au plătit tribut faptului că nu au înlocuitor pentru Jarett Howell, fundaşul care a condus de atâtea ori echipa spre victorie având o seară de coşmar, cu 9 puncte, 2 pase decisive şi 4 mingi pierdute, eficienţa sa în ofensivă fiind dezastruoasă, 1/7 la aruncări de trei puncte şi 2/6 la două puncte.

Clujul a avut 4 jucători cu peste 10 puncte marcate, Morris cu 14 alături de Dykes, Silvăşan şi Krstanovici, fiecare cu câte 17 puncte.

Arbitrajul a stârnit din nou discuţii aprinse. Dacă înainte de meci Mircea Cristescu, managerul clujenilor era supărat pentru modul în care arbitrii oficiaseră prima partidă de la Mediaş, încheiată cu victoria gazdelor, după meci, reprezentanţii gazdelor au criticat maniera de arbitraj, care, susţin ei, ar fi avantajat echipa clujeană.

cub anamaria prodan animat gif
FotoJet (4) jpg
Simona Halep, Instagram jpg
Regina Elisabeta a II a și Printul Philip profimedia 0606103055 jpg
cub armin nicoară png
cuplu care pleaca in vacanta bagaje aeroport jpeg
cub anamaria prodan divorț png
FotoJet (2) jpg
carutas vs renault zoe captura video tik tok
bani curs valutar dolari jpg
image
image
image
image
Simona Halep, Instagram jpg
Meci retragere Federer Foto EPA EFE
Un protestatar și-a incendiat brațul la Laver Cup FOTO EPA-EFE
tenis madrid epa efe h 55182184 jpeg
aeroclubul romaniei competitie acrobatie aeriana foto Facebook (5) jpg
Romania LetoniaU19, Sportpictures jpg