Baschet: Ghetele săritoare, interzise de NBA

Ultima actualizare:

Noul model de ghete este produs de Athletic Propulsion Labs, o companie din Los Angeles, înfiinţată de doi fraţi gemeni, Adam şi Ryan Goldston, foşti jucători de baschet la Universitatea South California. Denumit „Concept 1", modelul este comercializat pentru suma de 300 de dolari.

Cei doi fraţi gemeni susţin că mai mulţi jucători din NBA, incluzând aproape 30 la sută dintre debutanţii din acest sezon, îşi manifestaseră interesul pentru acest nou model.

Este pentru prima oară în istoria ligii când NBA interzice un model de ghete pe motiv de "avantaj necuvenit". Această decizie vine la 25 de ani după ce liga a luat o altă decizie istorică, aceea de a interzice primul model de ghete Nike Air Jordan pentru simplul motiv că erau prea colorate în comparaţie cu reglementările de atunci ale ligii. Deşi de-a lungul anilor fiecare model lansat de companiile producătoare de încălţăminte sportivă şi-a bazat campaniile de publicitate pe anumite "avantaje" tehnologice, NBA nu a luat vreo decizie asemănătoare cu cea referitoare la Concept1.

Profesorul distrat, inventatorul pantofilor zburătoriGhetele de baschet care te fac să sari până în tavan au făcut subiectul unei savuroase comedii clasice, produsă de cei de la studiourile Walt Disney în 1961, „Profesorul distrat".

În încercarea de a-şi salva şcoala de la desfiinţare, profesorul lucrează la dezvoltarea unei noi surse de energie. Rezultatul este un material cu proprietăţi incredibile, denumit „flubber", pe care profesorul îl aplică pe tălpile de la pantofii baschetbaliştilor din echipa şcolii, pentru ca aceştia să-şi învingă marii rivali. Filmul a avut şi un remake, „Flubber", cu Robin Williams în rolul principal, care însă a fost mai puţin apreciat decât originalul.

Iată secvenţe din „Profesorul distrat":

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mircea Fechet, ministrul Mediului și Nicolae Ciucă, președintele Senatului, participă la evenimentul de lansare a Sistemului Garanţie-Returnare RetuRO la un supermarket din București. FOTO Inquam Photos / George Călin
image
image
image
image
image
image
profimedia 0871124364 jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Jose Mourinho (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
Andy Murray (EPA) jpg
Gloria Buzau Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Andres Sfait (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net