Belgianca Kirsten Flipkens a fost oprită de poliție pentru că a trecut granița în Olanda

27 aprilie 2020
article img
Cum circuitul WTA e anulat, Kirsten Flipkens parcurge zilnic câte 200 de kilometri pe bicicletăFoto: Twitter/KirstenFlipkens

Aflată pe locul 77 WTA, Kirsten Flipkens (34 de ani) a ieșit la o plimbare cu bicicleta și, fără să vrea, a trecut granița în... Olanda. Poliția a oprit-o și a amendat-o.

Cunoscută și ca o pasionată de ciclism, jucătoarea de tenis obișnuiește să meargă deseori pe bicicletă. Și cum circuitul WTA este anulat până în 13 iulie, Flipkens pargurge acum, zilnic, până la 200 de kilometri pe două roți. Una dintre ultimele ei ieșiri pe bicicletă a fost mai puțin obișnuită, iar jucătoarea a povestit pe contul ei de Twitter ce s-a întâmplat: ”Am ales un itinerar aleatoriu de 130 de kilometri pe GPS-ul meu și m-am trezit în Olanda. Când am descoperit asta am căutat cel mai scurt drum pentru a reveni în Belgia. Puțin mai târziu, poliția m-a oprit ca pe un criminal cu sirenele pornite”. Potrivit site-ului cotidianului ”La Derniere Heure”, jucătoarea a fost deranjată și de faptul că alte persoane au făcut același lucru și nu au fost sancționate de poliție. ”După 15 minute, o cunoștință de-a mea a trecut pe acolo și n-a fost amendată, ci i s-a dat un avertisment. De ce? Ok, nu trebuia să  fiu în Olanda. Am comis o eroare, dar poliția ar fi putut să fie rezonabilă”.Publicația belgiană scrie că există și un epilog la toată această poveste. Și anume că poliția din Lommel ar fi postat un răspuns pe pagina de Facebook în care a precizat că oricine poate trece granița dintre Belgia și Olanda pentru a-și vedea... iubitul. Acest răspuns a iritat-o pe Flipkens, care a replicat: ”Serios? Deci în loc să spun că am trecut granița fără să știu și că am căutat imediat cea mai scurtă rută pentru a reveni în Belgia ar fi trebuit să zic că am plecat în Olanda pentru a-mi vedea iubitul?”.