Boris Becker, condamnat la închisoare! Cât va sta după gratii fostul tenismen

Fostul tenismen german Boris Becker a fost condamnat, vineri, 29 aprilie, la doi ani ┼či jum─âtate de ├«nchisoare. Procesul a fost judecat de c─âtre justi┼úia britanic─â, iar fostul campion de la Wimbledon a fost g─âsit vinovat pentru patru capete de acuzare legate de falimentul s─âu personal.

boris becker jpeg
Boris Becker va intra la închisoare (FOTO: EPA)

├Än v├órst─â de 54 de ani, Boris Becker va fi astfel ├«ncarcerat dup─â ce a fost g─âsit vinovat ├«n special c─â a ascuns 2,5 milioane de lire sterline (3 milioane de euro la cursul actual) ├«n active ┼či ├«mprumuturi. Conform acuz─ârii, el a f─âcut aceste tertipuri pentru a nu-┼či pl─âti datoriile acumulate de-a lungul timpului.

Becker era acuzat c─â a ascuns bunuri ├«n valoare de milioane de lire sterline pentru a evita plata datoriilor. Fostul sportiv a fost declarat ├«n faliment ├«n iunie 2017, dup─â un ├«mprumut de peste 3 milioane de lire sterline, nereturnat. Ini╚Ťial, erau 24 de capete de acuzare la adresa lui, el risc├ónd atunci 7 ani de ├«nchisoare!

Motivul pentru care fost achitat ├«n celelalte 20 de capete de acuzare, a fost c─â nu s-au g─âsit dovezi concludente referitoare la acuza╚Ťiile c─â nu a predat trofee ┼či medalii ob┼úinute de-a lungul carierei sale sportive.

├Äns─â avoca╚Ťii s─âi nu au mai putut face nimic referitor la cele mai importante patru capete de acuzare ├«n care a fost g─âsit vinovat: ├«nstr─âinarea de propriet─â┼úi, nedezv─âluirea propriet─â┼úilor ┼či ascunderea unor datorii de 825.000 de euro.

Procesul a avut loc în Anglia

Boris Becker a fost judecat ├«n Anglia deoarece locuie┼čte la Londra din 2012. El este un adev─ârat idol ├«n capitala britanic─â, dup─â ce a c├ó╚Ötigat Wimbledonul la v├órsta de 17 ani, pe vremea c├ónd era manageriat de Ion ╚Üiriac, cu care a r─âmas ├«n rela╚Ťii foarte bune. Becker spusese ├«n timpul procestului c─â a cooperat cu cei care i-au preluat bunurile ┼či propriet─â┼úile, oferindu-le acestora inclusiv verigheta sa.

Tot ├«n timpul procesului, Becker a spus c─â a c├ó┼čtigat o sum─â foarte mare de bani ├«n carier─â ┼či c─â a cump─ârat cu bani cash unele propriet─â┼úi, ├«ns─â veniturile sale s-au redus dramatic dup─â retragerea din activitatea sportiv─â, ├«n 1999.

Ai un pont sau mai multe informa╚Ťii pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

george simion port popular jpg
Andreea Banica (foto Facebook) jpg
cristi borcea valentina pelinel milan jpeg
tonciu prodan reghe jpeg
Lucile Randon
laura cosoi jpg
amber heard atunci vs acum jpg
laceanu 1 415551511 jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
emma raducanu cluj jpeg
simona halep jpg
colaj anita alvarez 2 jpg
daniel onoriu jpeg
david popovici budapeste iunie 2022 png
collage ciuca popovici 2 jpg