Boris Becker, condamnat la închisoare! Cât va sta după gratii fostul tenismen

Ultima actualizare:

Fostul tenismen german Boris Becker a fost condamnat, vineri, 29 aprilie, la doi ani şi jumătate de închisoare. Procesul a fost judecat de către justiţia britanică, iar fostul campion de la Wimbledon a fost găsit vinovat pentru patru capete de acuzare legate de falimentul său personal.

Boris Becker va intra la închisoare (FOTO: EPA)
Boris Becker va intra la închisoare (FOTO: EPA)

În vârstă de 54 de ani, Boris Becker va fi astfel încarcerat după ce a fost găsit vinovat în special că a ascuns 2,5 milioane de lire sterline (3 milioane de euro la cursul actual) în active şi împrumuturi. Conform acuzării, el a făcut aceste tertipuri pentru a nu-şi plăti datoriile acumulate de-a lungul timpului.

Becker era acuzat că a ascuns bunuri în valoare de milioane de lire sterline pentru a evita plata datoriilor. Fostul sportiv a fost declarat în faliment în iunie 2017, după un împrumut de peste 3 milioane de lire sterline, nereturnat. Inițial, erau 24 de capete de acuzare la adresa lui, el riscând atunci 7 ani de închisoare!

Motivul pentru care fost achitat în celelalte 20 de capete de acuzare, a fost că nu s-au găsit dovezi concludente referitoare la acuzațiile că nu a predat trofee şi medalii obţinute de-a lungul carierei sale sportive.

Însă avocații săi nu au mai putut face nimic referitor la cele mai importante patru capete de acuzare în care a fost găsit vinovat: înstrăinarea de proprietăţi, nedezvăluirea proprietăţilor şi ascunderea unor datorii de 825.000 de euro.

Procesul a avut loc în Anglia

Boris Becker a fost judecat în Anglia deoarece locuieşte la Londra din 2012. El este un adevărat idol în capitala britanică, după ce a câștigat Wimbledonul la vârsta de 17 ani, pe vremea când era manageriat de Ion Țiriac, cu care a rămas în relații foarte bune. Becker spusese în timpul procestului că a cooperat cu cei care i-au preluat bunurile şi proprietăţile, oferindu-le acestora inclusiv verigheta sa.

Tot în timpul procesului, Becker a spus că a câştigat o sumă foarte mare de bani în carieră şi că a cumpărat cu bani cash unele proprietăţi, însă veniturile sale s-au redus dramatic după retragerea din activitatea sportivă, în 1999.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net