Britanica de origine română Emma Răducanu face senzație la Wimbledon. Organizatorii au ezitat să-i dea wild-card

Ultima actualizare:

    Emma Răducanu a reușit performanța carierei pe iarba londonezăFoto: EPA-EFE
Emma Răducanu a reușit performanța carierei pe iarba londonezăFoto: EPA-EFE

Beneficiară a unei invtații pe tabloul principal de simplu, Emma Răducanu (locul 338 WTA) s-a calificat în optimile de finală ale turneului de grand slam de la Wimbledon. Jucătoarea britanică de origine română a învins-o (6-3, 7-5), într-o oră şi 39 de minute, pe Sorana Cîrstea (45 WTA).

Răducanu s-a născut în Canada din tată român şi mamă chineză. Ea trăiește în Marea Britanie de la vârsta de doi ani. Jucătoarea a aflat în ultima clipă că va figura pe tabloul principal la Wimbledon și că nu va fi nevoită să participe la calificări. Și aceasta fiindcă organizatorii turneului de la All England Lawn Tennis Club au refuzat, iniţial, să-i acorde wild card. Dezvăluirea a fost făcută de jurnalistul John Lloyd de la „Daily Mail”: "Când Emma a primit vestea, am auzit că atitudinea ei a fost: <<OK, ce trebuie să fac pentru a le arăta că greşesc?>> Ei bine, trebuie să câştigi meciuri. Aşa că ea a câştigat două partide la Nottingham, săptămâna trecută, iar organizatorii de la Wimbledon i-au dat wild card-ul".Același jurnalist și-a exprimat părerea că Răducanu ”nu ar fi trebuit să câştige acele meciuri pentru a obţine wild card-ul. Uitaţi-vă la atitudinea ei! A meritat acel wild card. LTA (n.r. Federaţia Britanică de Tenis) le-a spus că aceasta este cea pe care o propunem şi ei au refuzat-o. Cine sunt ei pentru a face asta? De ce? Pentru că este turneul lor? Nu sunt calificaţi. Nu sunt cu Emma zi de zi. Nu ştiu ce o motivează. Aceşti antrenori sunt în jurul ei zi de zi. O ştiu. Și organizatorii de la Wimbledon ar trebui să aibă încredere în ei. Dacă nu ar fi primit wild card-ul, ar fi intrat în calificări şi, dacă ar fi pierdut la Wimbledon, ei ar fi spus: <<Ei bine, nu l-ar fi meritat (n.r. - wild card-ul)>>. Dar este o jucătoare tânără, oricine poate pierde un meci în calificări pe un teren cu iarbă umedă. Răducanu a meritat şansa de a fi pe scena mare şi a fost aproape să nu o obţină. Wimbledon a <<comis-o>>", a continuat el.

”Ce faci cu atâta echipament în bagaje?”, i-au spus părinții Emmei Răducanu

După victoria cu Sorana Cîrstea, Emma Răducanu a mărturisit: “Sincer, nu am cuvinte acum. Nu ştiam ce reacţie voi avea în caz de victorie şi chiar asta s-a întâmplat. Sunt foarte recunoscătoare pentru totată susţinerea primită astăzi, o apreciez mult. De departe, aceasta este cea mai mare  arenă pe care am jucat. A fost un meci strâns, am fost condusă cu 3-1 şi am încercat să rămân calmă, voi m-aţi făcut cu adevărat să trec peste acest meci. Cine ar fi crezut? Este amuzant, pentru că atunci când îmi făceam bagajele ca să vin în bulă părinţii mei m-au întrebat: <<Nu cumva ai pus prea multe echipamente de meci?>>. Cred că va trebui să spăl rufe în seara asta. Cred că există un astfel de serviciu la hotel. Aşa că sunt în regulă”, a spus Răducanu.

Victoria de sâmbătă o va propulsa pe Emma Răducanu în Top 200 WTA. În clasamentul mondial live, ea este acum pe locul 175 WTA. În faza următoare, Răducanu o va întâlni pe sportiva australiană Ajla Tomljanovic, numărul 75 mondial.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evghenia Gutul Vladimir Putin FOTO Facebook jpeg
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net