”Bronz” pentru Robert Glință la Campionatul Mondial de înot în bazin scurt

Ultima actualizare:

Participant la finala de 100 m spate din cadrul Campionatului Mondial de înot în bazin scurt de la Abu Dhabi, Robert Glință (24 de ani) a cucerit medalia de bronz. Cronometrat în 49,60 de secunde, dinamovistul a fost depășit de americanul Shaine Casas (49,23s) și rusul Kliment Koleșnikov (49,46s). În noiembrie trecut, piteșteanul a fost medaliat cu argint la 100 m spate și cu bronz la 50 m spate la Campionatul European de natație în bazin scurt de la Kazan.

Robert Glință rămâne în elita mondială a înotului / Foto: EPA-EFE
Robert Glință rămâne în elita mondială a înotului / Foto: EPA-EFE

Performanța lui Glință a fost elogiată pe pagina de Facebook a Federației Române de Natație și Pentatlon Modern (FRNPM): ”Rezultat excepțional pentru sportul românesc! Robert Glință a cucerit cea dintâi medalie pentru România la Campionatul Mondial în bazin scurt (25 m) de la Abu Dhabi! Vineri după-amiaza, 17 decembrie 2021, sportivul român în vârstă de 24 de ani a avut o evoluție superbă și a cucerit medalia de bronz în proba de 100 m spate! Timpul său: 49,60 secunde! Campion european la Budapesta în aceeași probă, în bazin de 50 m, și vicecampion continental, în bazin scurt, la Kazan, Robert a fost depășit azi la Abu Dhadi doar de către americanul Shaine Casas (49.23 s) și de către rusul Kliment Kolesnikov (49.46 s). Felicitări, Robert! Felicitări, Ciprian Glință!”.

Robert Glință a făcut karate și fotbal înainte de a se dedica înotului

Legitimat la Dinamo București din mai 2017, Robert Glință s-a născut în 18 aprilie 1997, în Pitești (județul Argeș). A început cu karate, a trecut pentru scurt timp pe la fotbal și a ales în cele din urmă înotul, sport în tainele căruia s-a inițiat la CSM Pitești, sub îndrumarea antrenorului Viorel Ciobanu. La Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro 2016 a ocupat locul 8 la 100 m spate (53,50 s) și 18 la 200 m spate (57,91 s). În 2015, a cucerit titlul de campion mondial la juniori, în proba de 100 m spate, fiind cronometrat în 54,30 secunde (bazin olimpic). În decembrie 2017, la CE în bazin scurt de la Copenhaga (Danemarca), a cucerit medalia de bronz. A a stabilit circa 100 de recorduri naționale la cadeți, juniori și seniori. Anul acesta, la Jocurile Olimpice de la Tokyo, Robert s-a calificat în finală la 100 m spate și a ocupat locul 8.

David Popovici a ocupat locul 14 în ultimul său concurs din acest an

Revelație a înotului mondial în 2021, David Popovici (17 ani) s-a clasat pe locul 14 în proba de 200 m liber din cadrul Campionatelor Mondiale de nataţie în bazin scurt de la Abu Dhabi. Dinamovistul a fost cronometrat în 1:43,62. CS Dinamo a subliniat faptul că David Popovici a avut un an extrem de solicitant, cu trei vârfuri de formă: Campionatul European de juniori (3 medalii de aur, una de argint şi două recorduri mondiale), Jocurile Olimpice de la Tokio (locul 4 la 200 m liber) şi Campionatul European de la Kazan (bazin de 25 de metri), unde a cucerit medalia de aur la 200 m liber.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Erling Haaland (EPA) jpg
Rafael Nadal si Toni Nadal (EPA) jpg
Mircea Lucescu (Sportpictures) jpg
România Kosovo (Sportpictures) jpg
Rafael Nadal (EPA) jpg
Nationala Romania (Sportpictures) jpg
Nationala Romaniei (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net