Bute 28. Legenda continuă

image
Fotogalerie

Bute îşi continuă seria de invincibilitate în ring, adunând 28 de victorii din tot atâtea partide şi are mari şanse să lupte la vară în România.

În centrul Montrealului, Centre Bell luminează puternic. Sala în care îşi joacă meciurile de hochei Montreal Canadians e plină ochi.

Citeşte şi:

VIDEO EXCLUSIV: Vezi ce a vorbit Bute cu Băsescu după meci!

Brian Magee: „Bute e cel mai bun pugilist pe care l-am întâlnit"

Bute: "Nu întâmplător a venit acest upercut. Am studiat foarte bine"

Lucian Bute rămâne campion mondial. L-a făcut KO pe Magee!

Pe scaune sunt cam 12.000 de oameni. Lumea bună a Montrealului s-a aşezat pe locurile de lângă ring, unde un scaun costă 500 de dolari, iar în tratamentul de VIP intră şi consumaţie cât cuprinde.

A aşteptat calm intrarea în ring, încercând să fie cât mai relaxat

simeon stalpnicul png

În vestiar, Bute se pregăteşte de meci. Nu e niciodată singur doar cu stafful lui. Lângă el stau Rudel Obreja, Adrian Diaconu, Jojo Dan, alţi câţiva prieteni, naşul lui, Emanoil Savin, angajaţi de la Interbox.

În ring, Bute a fost în picioare, Megee, în genunchi

simeon stalpnicul png

În total, sunt mereu peste 20 de persoane. Se vorbeşte însă în şoaptă şi singurul care îşi permite să-l abordeze direct e antrenorul Stephane Larouche. Îi dă ultimele indicaţii şi încheie mereu cu încurajarea: „Eşti cel mai bun".

Intrarea românului în ring e grandioasă, pentru că americanii ştiu să facă show. Lumina şi muzica la maximum declanşează un extaz general, în care nu se mai înţelege om cu persoană.

Lucian Bute a vorbit imediat după meci la Showtime

simeon stalpnicul png

Începe lupta. Magee pare o nucă tare de spart. Pumnii lui Bute îşi ating mai greu ţinta. Nu merge „pac-pac" sau „tiki-taka", cum ar zice Gigi Becali, dar tribunele văd loviturile atinse şi exultă. Cer un KO, specialitatea casei, marca Bute.

Iar el nu dezamăgeşte. În repriza a 10-a, după fix 29 de minute şi patru secunde de la startul duelului, Magee se declară învins. Bute a reuşit al 23-lea KO din carieră şi are 28 de victorii din 28 de meciuri.

Primul telefon primit în vestiar a fost de la preşedintele Băsescu

simeon stalpnicul png

Bucurie mare după meci. Vestiarul românului geme de felicitări. La un moment dat, preşedintele FR de Box, Rudel Obreja, îi pune telefonul la ureche şi îi spune: „Vorbeşte!" Bute priveşte uşor nedumerit, dar zice „Alo".

De la capătul celălalt o voce inconfudabilă îi spune: „Felicitări, Luciane! Un meci mare ai făcut, ha-ha-ha".

„Vă mulţumesc domnule preşedinte şi mă bucur că v-aţi uitat". Bute vorbeşte chiar cu Traian Băsescu, unul dintre admiratorii lui.

Adrian Diaconu a fost printre primii oameni care l-a felicitat

simeon stalpnicul png

Discută câteva zeci de secunde şi încheie: „Sper să boxez acasă". Obreja preia ştafeta şi forţează puţin: „Poate ne ajutaţi să organizăm gala la Bucureşti".

Răspunsul e favorabil şi deja se fac planuri. Undeva în iunie, iulie ar fi OK, poate pe stadionul Cotroceni, poate la Sala Polivalentă. Mai trebuie doar vreo 3-4 milioane de euro ca să iasă ceva ca lumea, dar dacă Băsescu a promis, probabil n-a făcut-o degeaba.

După meci, alături de antrenorul Larouche, s-a întâlnit cu fanii

simeon stalpnicul png

După conferinţa de presă, Lucian e luat pe sus şi dus în barul de la Centre Bell. Acolo fanii cântă şi dansează, ca de sâmbătă seara. Mai zăboveşte şi aici câteva minute şi abia apoi merge la duş şi să se schimbe. Trecuseră aproape două ore de la terminarea meciului şi Lucian n-avusese timp decât de alţii.

La nici o oră după meci era îmbrăcat de stradă, gata să sărbătorească

simeon stalpnicul png

Târziu în noapte, pugilistul pleacă de la sală şi îşi cheamă prietenii la un restaurant grecesc. E aproape patru dimineaţa şi oboseala îşi spune cuvântul. Nu intră nici mâncarea, nici băutura, decât aşa, cu noduri.

Gaşca se sparge spre dimineaţă, iar Bute pleacă să doarmă în patul lui după mai bine de două luni de stat în cantonament. Legenda boxerului plecat din Pechea, care şi-a aşezat Montrealul la picioare, continuă.

Ajuns la restaurant, Bute a urmărit la posturile de ştiri secvenţe din luptă

simeon stalpnicul png

«N-am întâlnit un cap aşa de tare!»

Mulţumit, dar destul de epuizat. Aşa era Bute după meci, în vestiarul său. Ţinând mâna dreaptă într-o găleată cu gheaţă, Lucian a răspuns rapid la câteva întrebări.

"Click!": Cum ai simţit duelul acolo, pe ring?

Lucian Bute: Magee a fost un adversar extrem de dificil, deoarece are un stil ciudat. S-a băgat mult în mine şi nu aveam loc să îl lovesc aşa cum trebuie. A fost o luptă grea nu doar fizic, ci şi tactic.

Totuşi, l-ai prins de câteva ori foarte bine, dar a rezistat incredibil...

Sincer, n-am întâlnit până acum un adversar cu un cap atât de tare. Simţeam că îmi sare umărul de fiecare dată când îl loveam în cap. Era clar că dacă nu îl lovesc la ficat n-am nicio şansă să-l îngenunchez. Cam din repriza a patra am fost convins că meciul e al meu.

În runda a şaptea, când a căzut pentru a doua oară, ai schiţat un zâmbet. Credeai că s-a terminat?

Atunci l-a salvat gongul. Dar m-a impresionat faptul că s-a ridicat. Puţini boxeri se ridică şi continuă lupta după o asemenea lovitură la ficat.

L-am prins foarte bine, dar a dovedit, aşa cum am anticipat, că e un boxer curajos şi cu o inimă mare.

Urmele luptei se văd şi la tine. Cum te simţi?

Am ceva dureri la mâna dreaptă, care s-a umflat puţin din pricina loviturilor date. Dar nu e nimic grav. N-am fost niciun moment în pericol.

Te-a incomodat faptul că adversarul e stângaci ca şi tine?

Da, a fost un impediment. Însă am lucrat mult cu dreapta. El nu se aştepta să lovesc şi cu celălalt braţ. S-a ferit mereu de stânga mea, dar l-am prins şi cu dreapta.

La un moment dat i-ai spus ceva arbitrului...

I-am zis "numară-l odată pe ăsta, ca se agaţă de mine". Îi dădusem una în plex şi a fost considerată sub centură.

Ce urmează pentru tine?

O să vin acasă în vacanţă. Apoi, vedem în funcţie de program. Sper ca la vară, în iunie sau iulie, să boxez în România. Săptămâna viitoare voi avea întâlniri cu promotorul meu şi vom discuta această posibilitate.

Michael Kessler, unul dintre posibilii tăi adversari, a fost în sală şi a comentat meciul pentru o televiziune. Sunt şanse să lupţi cu el în România?

Nu ştiu încă. Kessler nu s-a refăcut după acea accidentare la ochi. Deocamdată nu este pregătit şi nu ştiu dacă va fi până în vară. Vom vedea.

Ce urmează mai departe?

Visul meu este să lupt în America, în New York, la Madison Square Garden sau în Las Vegas, pentru unificarea centurilor.

Runda 1: 10-9 Bute

Un prim croşeu de dreapta la bărbie a lui Bute îşi atinge ţinta. Deocamdată cei doi se tatonează. Bute încearcă să se obişnuiască cu garda inversă a adversarului său. Este al doilea stângaci cu care Lucian boxează în duelul pentru centura mondială.

Runda 2:10-10

Lucian se protejează mai mult cu umărul, cu braţul drept jos, o gardă puţin riscantă, dar spectaculoasă, care îl obligă pe Magee să fie în tensiune în ceea ce priveşte o lovitură decisivă. Îl controlează cu dreapta, folosită drept momeală.

Runda 3:10-9 Bute

Magee se apără cu ambele mâini la figură şi încearcă să plaseze câteva lovituri. Dar Bute loveşte pentru prima oară la corp, o stângă care i-a testat rezistenţa irlandezului. Meciul se încinge. Bute încheie cu o lovitură la figură care a aprins publicul.

Runda 4:10-9 Bute

Bute trimite un croşeu de dreapta care l-a destabilizat pe Magee. Dar irlandezul răspunde agresiv. Bute se apără bine. Câteva lovituri la corp ale ambilor boxeri încheie runda, una mult mai ”cuminte” decât precedentele.

Runda 5:10-9 Magee

Magee se ridică mai agresiv de pe scaun şi Lucian încasează o dreaptă! O eschivă a lui Bute îl dezechilibrează pe Magee care pune genunchiul jos. Excelent s-a ferit Lucian. Punctează şi Bute cu dreapta la figură, dar repriza e a irlandezului.

Runda 6:10-8 Bute

Lucian parează bine la figură, apoi loveste năprasnic şi îl pune jos pe Magee. Irlandezul s-a ridicat destul de repede, dar este evident că Bute i-a luat aerul. Acum îl sufocă, în încercarea de a tranşa lupta înainte de limită.

Runda 7:10-8 Bute

Lucian îl pocneşte cu dreapta la figură, dar încearcă să-l ademenească pe irlandez mai aproape şi îi ”permite” câteva lovituri în blocaj. Upercut marca Bute la ficat. Magee e jos pentru a doua oară, dar e salvat incredibil de gong!

Runda 8:10-9 Bute

Lucian are răbdare. Nu se aruncă asupra adversarului şi îşi pregăteşte loviturile. Îl ademeneşte pe Magee cu o gardă lejeră, iar irlandezul loveşte mult aerul. Bute aşteaptă momentul decisiv, trimite două lovituri la corp care doar îl şterg pe  Magee.

Runda 9:10-9 Bute

Irlandezul Magee rezistă. Lucian Bute încearcă lovitura decisivă, este ca o panteră în apropierea prăzii, încordat, gata de asalt. Irlandezul are o serie bună la figură. Bute îi caută ficatul. Dar adversarul său se fereşte.

Runda 10:KO Bute

Bute ştie că va câştiga, dar vrea KO. Atacă şi loveşte năprasnic din nou. Corp, figură, corp, publicul exultă, Magee încasează ca un sac, dar e încă în picioare. Un UPERCUT decisiv la figură îl pune la podea şi BUTE rămâne campion mondial!

Intră în Mediacenter pentru mai multe fotografii

simeon stalpnicul png
Fotogalerie
meghan markle harry regina jpeg
regina elisabeta gettyimages 480918760 jpg jpeg
inger   brigitte pastrama 1 jpeg
cub bianca dragusanu sofia animat gif
Anamaria Prodan Laurențiu Reghecampf
gabriela cristea
iulia albu
simona gherghe
excutie cu ajutorul elefantului jpg
stoichita mihai rps2071 jpeg
image
image
image
image
dinamo supercupa castigatoare jpg
Steaua Chindia, in Cupa Romaniei (Sportpictures) jpg
Eugenie Bouchard, EPA jpg
Edi Iordanescu, Sportpictures jpg
Simona Halep Sursă: Profimedia
FRF, Sportpictures jpg