Campionul Turului Franței, din Sibiu, pe Champs Elysees


    Egan Bernal, campionul Turului Frantei 2019FOTO: EPA
Egan Bernal, campionul Turului Frantei 2019FOTO: EPA

Rutierul columbian Egan Bernal și-a trecut în palmares Turul Bihorului 2016 și în Sibiu Cycling Tour 2017. Semn că în țara noastră se pot organiza întreceri atractive de ciclism.

Speranțele francezilor de a vedea un nou compatriot intrând trimfător, cu plutonul, pe Champs Elysees, s-au risipit în etapa de vineri. Atunci a apărut în prim-plan Egan Bernal, un rutier care, deși a câștigat Tour de l'Avenir (2017), Turul Californiei (2018), Paris - Nisa și Turul Elveției (2019), nu era atât de cunoscut. Preluând tricoul galben de la Julian Alaphilippe, care îl purtase timp de 14 etape, el a devenit primul columbian care se impune în Le Tour și, totodată, la 22 de ani, cel mai tânăr câștigător din 1909 încoace! 

Urmat de colegul său din echipa Ineos, Geraint Thomas, câștigătorul din 2018, și de Steven Kruijswijk (Jumbo-Visma), Egan Bernal a fost felicitat la sosire de Ronald, fratele său de 14 ani căruia îi plătește taxele de școlarizare, precum și de părinții săi, Floresita Gomez, care a fost menajeră în Zipaquira, și German, care a lucrat ca agent de securitate.

Atras spre ciclism de tatăl lui, de asemenea practicant al acestui sport, Egan s-a remarcat în mountain bike, în 2014 și 2015 fiind medaliat cu bronz la Mondialele de cross-country, la categoria sa de vârstă. În 2016, a devenit rutier profesionist în echipa Androni Giocattoli-Sidermec. Și în același an a reușit prima sa victorie într-un tur ciclist, în cel al Bihorului. Apoi, în 2017, a revenit în România și s-a impus la Turul Sibiului. La mai bine de doi ani de la acel succes, Egan a atins Everestul în ciclism: a câștigat Turul Franței. ”Sunt cel mai fericit om din lume!”, a declarat campionul, care a continuat: ”Nu-mi vine să cred… Nu mai am cuvinte!”.     

Egan Bernal a câștigat Turul Sibiului în 2017
Egan Bernal a câștigat Turul Sibiului în 2017
horoscop zilnic 1 martie jpeg
cub isabela onoriu png
cub raluca podea png
antonia sexy jpg
Shakira jpg
4 front doctorita spagara jpg
Bryan Johnson jpg
cub ioana ginghină png
image
image
image
image
image
image
Gabriela Ruse, Getty jpg
Romania, Sportpictures jpg
Maria Boldor, Sportpictures jpg
Mike Tyson, Getty jpg
Handbal, Getty jpg
Rashford, Getty jpg