Canada a dat lecții de baschet la București în circuitul mondial 3x3

Între două finale mondiale găzduite de România, cea de anul trecut de la Palatul Parlamentului și cea care se va disputa în 17-18 septembrie la Constanța, circuitul mondial feminin de baschet 3x3 a mai făcut o oprire la București.

image
Canadiencele, cu cecul încasat după victoria de la București

Canada și-a apărat titlul cucerit în Capitală în 2019 și s-a impus acum în fața Italiei, scor 21-10 în ultimul act al turneului disputat la ParkLake Shopping Center.

Michelle Plouffe a fost de neoprit în finala, reușind 8 puncte și 6 recuperări, iar sora ei Katherine a fost desemnată cea mai bună jucătoare a întregului turneu, fiind premiată de către Nike. Cele două surori au reprezentat Canada la turneul olimpic de baschet 5la5 de la Londra 2012.

image
Jucătoarele au fost la mall, dar nu pentru cumpărături, ci pentru a juca baschet

Naționala României a reușit să ajungă pentru a treia oară în acest sezon în sferturile de finală ale unui turneu FIBA 3x3 Women’s Series, fiind învinsă de către Germania, cap de serie numărul 1, cu scorul de 17-13.

Cel mai bun rezultat al României a fost obținut în Mongolia, la Ulaanbaatar, atunci când Acvilele s-au clasat pe locul al treilea.

image
România a fost eliminată în sferturile de finală ale turneului de la București

Etapa a opta a circuitului mondial feminin a pus capăt unui adevărat festival de baschet 3x3 desfășurat în incinta ParkLake Shopping Center, care a inclus și o etapă din FIBA 3x3 Nations League, circuit mondial dedicat tinerilor sub 23 de ani, dar și numeroase activități pentru spectatori, desfășurate chiar pe terenul de joc, în pauzele dintre meciuri.

Ion Hristescu png
Bianca Drăgușanu alături de Gabi Bădălău
cub iosif rotaru png
cub larisa iordache png
BeFunky collage (22) jpg
Roxana, alături Liviu Guță
cub andreea banica animat gif
Alexandru Arșinel, înmormântat la Bellu
Baltic Pipe FOTO Shutterstock
gazprom conducta
image
image
image
image
CS Mioven FCU Craiova 1948, Sportpictures jpg
Poză mare CFR Petrolul, Sportpictures jpg
Rica Raducanu, Facebook jpg
Ana Bogdan, EPA jpg
Andrei Ivan, CSU Craiova, Sportpictures jpg
Ana Bogdan, EPA jpg