Câți bani pierde Djokovic după descalificarea de la US Open

Ultima actualizare:

    Novak Djokovic a mers imediat la arbitra lovita din greșealăFoto: Guliver/ GettyImages
Novak Djokovic a mers imediat la arbitra lovita din greșealăFoto: Guliver/ GettyImages

Liderul clasamentului ATP, Novak Djokovic, pierde o grămadă de bani după ce duminică seară a fost protagonistul unui incident care arată limitele regulamentului tenisului mondial. El a fost descalificat de la US Open după ce a lovit în gât, neintenționat, un arbitru de linie cu o minge trimisă în spatele terenului.

Conform regulamentului, Novak Djokovic a pierdut, în urma descalificării, toți banii cuveniți pentru calificarea în optimile de finală ale US Open, adică 250.000 de dolari. În plus, pentru că nu s-a prezentat la conferința de presă de după incidentul petrecut în primul set al meciului cu Pablo Carreno Busta, la scorul de 6-5 pentru spaniol, el a mai fost amendat cu suma de 20.000 de dolari.

Câți bani a pierdut în total Djokovic după descalificarea de la US Open

Adică, în total, Nole a pierdut măcare 270.000 de dolari, spunem ”măcar” pentru că el era marele favorit al cuceririi titlului și al încasării cecului de trei milioane de dolari cu care va fi recompensat învingătorul. Suma de bani pierdută reprezintă, totuși, o nimica toată pentru sârb, care în întreaga carieră a câștigat, doar din tenis, 143.916.560 de dolari.

Novak Djokovic era neînvins în sezonul 2020

Aceasta a fost prima înfrângere din întreg sezonul pentru Novak Djokovic, jucător care a încercat în zadar să îl convingă pe supervizorul turneului, elveţianul Adreas Egli, că nu merită să fie descalificat. ”Ea (n.r. - arbitra) nu va merge la spital pentru asta (...) Ai de gând să alegi o descalificare în această situaţie? Cariera mea, un grand slam, terenul central (...) Dacă s-ar fi ridicat imediat...", au fost câteva dintre cuvintele sârbului, potrivit leaquipe.fr. Adevărul este că arbitra de linie a căzut ca un fotbalist aflat în zi de grație în careu când a fost lovită de minge, dar după câteva minute a plecat pe picioarele ei spre vestiar. Din păcate pentru Nole, regulamentul e clar, ești descalificat dacă lovești, chiar și neintenționat, un oficial.

După câteva ore, Djokovic (33 de ani) a scris pe rețelele sociale un mesaj-comunicat, în care își cere scuze pentru problemele create și își recunoaște greșeala.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net