Caz şocant la Miercurea Ciuc: un jucător român de hochei, bătut şi umilit de unguri, cu ocazia zilei de 1 Decembrie!

14 decembrie 2011

Se pare că acesta a fost şi motivul «corecţiei» aplicate. Potrivit Pro Sport, Cosmin a povestit că un coleg l-a înjurat în limba maghiară şi de acolo a pornit totul.

"Unul dintre băieţi, Antal Alfred, m-a înjurat în maghiară, iar eu l-am rugat să spună ce are de spus în română, că tot e ziua României şi că ei sunt tot români. Atunci mai mulţi au început să strige că ei nu sunt români şi au spus cuvinte urâte la adresa României. Mai apoi, la duş, au stins lumina şi m-au lovit din toate părţile cu prosoapele ude", scrie în memoriul trimis de sportiv prin intermediul tatălui său, Petruţ Marinescu.

Acest caz poate duce la destrămarea lotului naţional

Conform sursei citate, memoriul a ajuns la Comitetul Olimpic şi Sportiv Român (COSR), iar Octavian Morariu , secretarul general al COSR, a luat atitudine.

"Este un lot finanţat şi de COSR în cadrul unui program olimpic. Dacă incidentul se confirmă, atunci ne confruntăm cu o abatere gravă de la etica sportivă. Nu vorbesc de alte conotaţii. Se poate ajunge până la desfiinţarea lotului, pentru că nu putem accepta astfel de manifestări", a spus acesta.

Prin urmare, la Miuercurea Ciuc se va înfiinţa o comisie de anchetă care va cerceta cele întâmplate.

"Comportamentul este nepermis şi inacceptabil, iar împreună cu domnul Morariu am stabilit că decizia de sancţionare trebuie luată la un nivel superior federaţiei. La un lot olimpic este inadmisibil ca un copil să suporte umilinţe fizice şi verbale. Comportamentul lui Cosmin Marinescu a fost unul exemplar. N-a ripostat, ci a plecat. Este păcat ca din cauza unor prostii copilăreşti să fie pus în pericol un proiect pentru care ne-au luptat şi noi, şi COSR", a punctat Tanczos Barna, preşedintele Federaţiei Române de Hochei pe Gheaţă.

Cosmin Marinescu era singurul jucător de naţionalitate română din lotul naţional al ţării noastre.

"Sunt patru români în lot, dar trei au plecat de la Ciuc, preferând să se pregătească la club din motive lesne de înţeles. Aceştia participă doar la turnee", au spus surse din hochei pentru Pro Sport.

Cub Laurențiu Reghecampf jpeg
florin calinescu png
Kate Middleton3 jpg
anamaria prodan (3) jpg
reghe corina caciuc jpeg
laurentiu reghecampf corina caciuc png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
gigi becali jpg
handbaliste rapid poligon jpg
simona halep jpg
gigi becali jpg
cfr cluj jpg
voluntari fcsb jpg