Ce înseamnă retragerea Simonei Halep de la Jocurile Olimpice
Într-o seară sportivă care părea marcată doar de meciul Franța - Elveția, găzduit la București în optimile Euro 2020, sportul românesc a primit o lovitură în moalele capului: Simona Halep a anunțat că nu va putea participa la Jocurile Olimpice. Click! vă spune ce înseamnă acest lucru pentru ea și pentru sportul nostru.
În primul rând, pentru Simona este vorba de o mare dezamăgire. Ea s-a simțit și din mesajul transmis pe Facebook: ”Nimic nu mă face mai mândră decât să reprezint România, dar din păcate recuperarea după accidentarea la gambă durează mai mult şi am decis să mă retrag de la Jocurile Olimpice. După dezmăgirile de a nu participa la Roland Garros şi Wimbledon, să fiu nevoită să renunţ la JO este un lucru extrem de dificil, dar sunt determinată să revin şi mai puternică. Îi voi urmări şi îi voi încuraja pe sportivii români de acasă”, a scris ea. Practic, doi ani în care a sacrificat inclusiv prezența echipei României în Grupa Mondială a Fed Cup, pentru a cuceri o medalie la Olimpiadă, s-au dus pe apa Sâmbetei din cauza accidentării suferite la jumătatea lunii mai, la Roma. Trebuie spus că Halep a refuzat să joace pentru România atât în meciul cu Rusia, de anul trecut, din Grupa Mondială II, cât și în cel cu Italia, de anul acesta, din play-off-ul de menținere în prima ligă. Le-am pierdut, la Cluj-Napoca, pe amândouă, cu 3-2, respectiv 3-1, iar echipa noastră va juca anul viitor în a doua divizie valorică, pierzând probabil definitiv șansa de a se lupta pentru trofeu cu actuala generație de tenismene.
De asemenea, pentru a fi în formă pentru Jocurile Olimpice, ea a renunțat anul acesta și la participările de la Doha și Dubai, unde putea obține puncte care să o ajute în aceste săptămâni să rămână cumva în Top 10 WTA, poziția ei acolo fiind în mare pericol după retragerea de la Wimbledon.
Dincolo de toate aceste lucruri, dezamăgirea Simonei Halep e mare pentru că știe și ea că în mod normal aceasta era ultima ei șansă de a cuceri o medalie olimpică. La următoarea Olimpiadă va avea 33 de ani și e de așteptat ca nivelul jocului ei să scadă, mai ales că nu este exclus să apară și copiii în peisaj până atunci. Probabil că acum regretă foarte mult absența de la Rio 2016, când era aproape în apogeul carierei și care a fost justificată prin teama de virusul Zika, răspândit de țânțari, dar care nu a făcut nici măcar o victim printre sportivii participanți la competiția braziliană.
În ceea ce privește sportul românesc, absența Simonei Halep de la Jocurile Olimpice este catastrofală. Tenismena era una dintre puținele componente ale delegație cotate cu șanse la o medalie, dacă nu chiar la două, căci se spera că poate urca pe podium și cu Horia Tecău, la dublu mixt. Acum, îndeplinirea obiectivului COSR, de cucerirea a 6-8 medalii, este unul destul de optimist. Realist vorbind, avem șanse să urcăm pe podium doar la canotaj, gimnastică sau eventual tenis de masă.