Cehia, regina Fed Cup: a cucerit al șaselea titlu în 8 ani

Ultima actualizare:

    Bucuria cehoaicelor dupa un nou succes in Fed CupFOTO: EPA
Bucuria cehoaicelor dupa un nou succes in Fed CupFOTO: EPA

Dacă se va face vreodată un top al celor mai importante națiuni din Fed Cup, Cehia ar trebui să ocupe unul dintre locurile fruntașe. Echipa acestei țări tocmai a cucerit trofeul pentru a șasea oară în ultimii 8 ani.

Doar de trei meciuri cu miză a avut nevoie echipa Cehiei pentru a-și consolida surpemația în această competiție. În finala disputată contra SUA, totul a părut o joacă pentru cehoaice, care au câștigat la pas un nou trofeu. și asta în condițiile în care au lipsit din formație cele mai bune jucătoare, Petra Kvitova (7 WTA) și Karolina Pliskova (8 WTA). E adevărat că nici de la americance nu au jucat Sloane Stephens, Serena Williams sau Venus William, dar  chiar și așa, putem spune că Cehia este, la ora actuală, cea mai bună echipă din ultimul deceniu. Cu scorul general de 3-0, Cehia a obţinut al şaselea succes în FedCup, în ultimii opt ani (2011, 2012, 2014-2016 și 2018), al zecelea din istorie (inclusiv palamaresul fostei Cehoslovacii). În confruntarea cu SUA, punctele victoriei au fost aduse de Katerina Siniakova (două victorii) și Barbora Strycova.

Supremația Cehiei în tenisul mondial feminin ar putea fi oprită chiar de România. Simona Halep și colegele ei vor juca, în 9 și 10 februarie, probabil la Praga, chiar contra actualelor campioane, în primul tur al Grupei Mondiale I a Fed Cup.

image
image
image
image
image
image
FotoJet (16) jpg
SITE Rapid Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Dani Alves (Getty Images) jpg
Cristiano Ronaldo (Facebook) jpg
Dorinel Munteanu, antrenor Otelul Galati (Facebook) jpg
Dinamo FCSB (Sportpictures) jpg
Simona Halep, Getty Images jpg
Francesco Camarda (Getty Images) jpg