Ciclistul Vlad Dobre a salvat un om mușcat de viperă în Piatra Craiului. Acesta l-a coborât rapid din creastă și l-a dus la spital

Ultima actualizare:

    Vlad Dobre practică mountain bike de circa 15 aniFoto: Facebook / Vlad Dobre
Vlad Dobre practică mountain bike de circa 15 aniFoto: Facebook / Vlad Dobre

Muşcat de o viperă în Masivul Piatra Craiului, un turist a fost salvat de un campion naţional la ciclism, aflat întâmplător în zonă la antrenament. Acesta a fost felicitat pentru modul cum a intervenit de către Salvamont Zărnești.

S-a precizat că incidentul s-a petrecut duminică, în munții aflați în Carpații Meridionali. ”Probabil ca pentru mulţi dintre noi este greu de crezut, dar acest caz atipic din creasta Piatra Craiului ne arata că nimic nu este imposibil. O persoană de sex masculin a fost atacată de o viperă... chiar dacă ne aflam în luna decembrie şi stratul existent de zăpadă a făcut ca toata creasta sa fie albă”, a transmis Salvamont Zărneşti.  Salvamontiştii au precizat că turistul a sunat la 112, după ce a fost atacat de o viperă, pe creasta alpină, foarte aproape de Vârful Ascuţit. ”Pentru acţiunea de salvare au fost esenţiale colaborarea salvatorilor montani din Zărneşti cu operatorii 112, indicaţiile personalului specializat din cadrul dispeceratului medical de urgenţă, faptul că a existat un om potrivit la locul potrivit, prin Vlad Dobre (campion naţional la ciclism – n.r.), aflat întâmplător la antrenament înspre Vf. Ascutit şi sprijinul din partea Serviciul Public Judeţean Salvamont Braşov”, au mai transmis salvamontiştii.  Potrivit acestora, Vlad Dobre a coborât în timp record victima din Vf. Ascuţit până la preluarea de către Serviciul Salvamont Zărneşti, fiind asistat prin telefon de către medicul de urgenţă specializat din cadrul dispeceratului. ”În mai puţin de 2 ore de la apel, persoana a fost preluata de SMURD, dusa la Spitalul Orăşenesc Zărneşti şi în final, la Spitalul Judetean Brasov, starea sa de sanatate fiind stabila”, au mai transmis salvamontiştii.  Salvamontiştii afirmă că, deşi este greu de crezut că trebuie să te fereşti de vipere în decembrie, cazul atipic arată că nimic nu este imposibil.  ”Managementul factorilor de risc în zona montană trebuie sa fie o activitate continuă, făcută cu atenţie şi responsabilitate, dar sa fii atent sa nu te muşte o vipera în luna decembrie, parca e totuşi ceva la care nu te aştepţi”, a transmis Salvamont România, distribuind mesajul Salvamont Zărneşti.  

Născut în 8 decembrie 1995, la Zărneşti (județul Brașov), Vlad Dobre practică ciclismul de la 10 ani. El și-a început activitatea sportivă la clubul local Torpedo. Acesta mai este pasionat de schi, dar și de handbal. În 2010, Vlad Dobre a declarat pentru adevărul.ro: „Nu aş mai vedea viaţa fără sport. Acest microb mi-a intrat în sânge. Este foarte sănătos să faci mişcare şi doar aşa te poţi dezvolta armonios. Am pus multă pasiune în tot ceea ce am făcut în aceşti cinci ani şi vreau să progresez, să ajung printre cei mai buni ciclişti din România. Ciclismul este un sport extrem de solicitant, dar atunci când pui suflet treci mai uşor peste orice problemă. Am avut norocul să fiu legitimat la un club extrem de serios şi am avut foarte multe de învăţat de la colegi şi antrenori. Concurenţa este acerbă în România, dar numai atunci când ai adversari de valoare poţi evolua". 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net