Claudia Bobocea nu a prins semifinalele la 1.500 metri, probă în care Paula Ivan deține recordul olimpic

Ultima actualizare:

    Claudia Bobocea s-a aflat în fruntea plutonului pentru ceva timpFoto: EPA-EFE
Claudia Bobocea s-a aflat în fruntea plutonului pentru ceva timpFoto: EPA-EFE

Atleta Claudia Bobocea (30 de ani) n-a izbutit, astăzi (luni, 2 august), să se califice în semifinalele probei de 1.500 de metri din cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo. Bucureșteanca a ocupat locul 33 la general, la fel ca la Rio, în 2016. Stelista a parcurs cei 1.500 de metri în 4:09.19, terminând pe locul 11 în seria a doua și ratând astfel calificarea în semifinale acolo unde au pătruns 26 sportive în total din trei serii (dintre acestea, primele cinci din fiecare semifinală plus cele mai bune două ca timp vor concura în finală). Este de amintit că în această probă recordul olimpic este deţinut de Paula Ivan, care, la Seoul, la JO din 1988, a acoperit distanța în 3:53,96.

La puțin timp după cursă, Claudia Bobocea a postat următorul mesaj pe contul său de Facebook: „Mulțumesc Jocuri Olimpice pentru această ocazie de a rula la această ediție specială a Olimpiadelor. A doua mea participare la Jocurile Olimpice, dar de data aceasta la evenimentul de 1.500 m. Un drum lung, greu, cu incertitudini, multă muncă, lacrimi, zâmbete, cu dorința de a fi cea mai bună versiune a mea și de a-mi depăși limitele. Astăzi competiția pentru mine s-a încheiat cu un loc 11 în serie și 33 în total. Sunt supărată? Da, pentru că mi-am dorit mai mult, pentru că am muncit ani, luni, zile, ore, minute pentru a fi una dintre cele mai bune. Închei această Olimpiadă cu inima frântă, dar călătoria mea în sport nu se termină aici. Încă mai am multe de făcut și știu că pot. Ce a fost azi a devenit deja istorie și sunt mândră că sunt una dintre cei mai buni 45 sportivi din lume. În sport vor exista întotdeauna învingători și învinși!”, a spus alergătoarea, care a continuat: „Mulțumesc antrenorului Valentin Anghel, familiei Bobocea Madalina Bobocea Mariana, fizioterapeutului João Martins care mi-a fost alături când mi-a fost greu și a luptat alături de mine să ajung aici! Mulțumesc celor care mi-au îngreunat călătoria, fără ei nu aș fi luptat la fel. Îmi place să alerg! Iubesc ceea ce fac!”.

Claudia Bobocea a transmis și un îndemn la final: „Atletismul românesc are nevoie de specialiști , iar sportivii au nevoie de suport științific pentru a lupta de la egal la egal. Din păcate la această ediție a Jocurilor România a avut doar un sportiv calificat la semifond. Unii au numit această competiție "Cupa Satelor". Da așa este pentru că ceea ce ați oferit este de acest nivel”.Născută în 11 iunie 1992, la București, Claudia Mihaela Bobocea a inceput sa practice atletismul in 2007 la CSȘ Ilfov, sub indrumarea antrenorului Valentin Anghel. A urmat Facultatea de Educație Fizică si Sport a Universității „Ovidius” din Constanța, continuaând să algerge ca sportiv legitimat la CS Farul, iar din octombrie 2014, s-a transferat la CSM Sfântu Gheorghe. Acum este legitimată la CSA Steaua. În 2014, Claudia s-a clasat pe locul 4 cu echipa feminină a României în proba de 4×1.500 m din cadrul Campionatului Mondial de Ștafete (IAAF World Relays) de la Nassau. A participat în 2015, la Jocurile Universitare de vară de la Gwangju, calificându-se în finala probei de 1.500 m unde a terminat pe locul 12 (ultimul). În iunie 2016, la reuniunea atletică de la Gouden Spike, de la Leiden (Olanda), a încheiat proba de 800 m în 2:01,49, realizând baremul de calificare la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro din 2016 (2:01,50). La competiția din metropola braziliană a ocupat locul 33 la 1.500 m și 51 la 800 m. Până acum, Bianca Perie Ghelber s-a calificat în finala de la aruncarea ciocanului, programată marţi, 3 august. N-au izbutit calificarea în ultimul act Florentina Iuşco, Alina Rotaru (săritura în lungime) şi Alin Firfirică (aruncarea discului), iar Andrea Miklos (400 m) nu a primit avizul medical pentru a lua startul în calificări, urmând a reveni acasă.În concurs vor mai intra următorii atleți români: Rareş Toader (aruncarea greutăţii) – marți, 3 august (13.15), Alexandru Novac (aruncarea suliţei) – miercuri, 4 august (03.05), Daniela Stanciu (săritura în înălţime) – joi, 4 august (03.10) și Marius Cocioran (50 km marş) – vineri, 6 august (23.30).

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Harry serios, Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Mbappe facebook webp
Stadion vulcan in Arabia Saudita (X) jpg
CM 2030 jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Michael Schumacher (Getty Images) jpg
Ianis Hagi (Getty Images) jpg
Lewis Hamilton (EPA) jpg
Razvan Sava (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net