Confesiunile unei gimnaste: ”Lacrimile m-au făcut mai puternică”

22 ianuarie 2022

Gimnastica este un sport în care fără sacrificii nu ai cum să reușești. Liderul echipei României, Mara Ceplinschi, știe foarte bine acest lucru și trece peste orice greutăți pentru visul de a urca pe podiumul olimpic. La 16 ani, ea este considerată una dintre viitoarele stele ale acestui sport.

image
Mara Ceplinschi, în zbor spre Jocurile Olimpice de la Paris (FOTO: Guliver/ Gettyimages)

Când s-a apucat de gimnastică, la vârsta de 5 ani, Marei Ceplinschi nu i-a trecut prin cap că peste 11 ani va fi om de bază în lotul național. ”Prima dată am intrat în sală doar să mă joc, să-mi consum energia, nimic legat de performanță, de ceea ce fac acum. Cu timpul, antrenorul mi-a spus că am șanse mari să fac performanță, părinții au cam strâmbat din nas, au zis că ei nu vor, că este un sport foarte greu”, își amintește Mara Ceplinschi începuturile în gimnastică.

Chiar dacă o susțin și o încurajează când îi este greu, sportiva recunoaște că părinții îi spun de multe ori să vină acasă dacă simte că nu mai poate. Dar ea nu vrea să se lase. “Ai mei mi-au zis <<mergi, încerci și când vrei punem stop>>. Și acum îmi spun la fel. <<Dacă nu mai poți, nu mai vrei, nu are rost, nu te chinuie nimeni, nu are sens să mergi acolo, să faci doar că trebuie să faci, tot ce faci trebuie să fie din plăcere. Și dacă îți dorești ai și rezultate>>. Le zic că nu, trebuie să trag de mine chiar dacă mai am și perioade grele în care eu le spun lor că aș vrea să pun stop. Părinții îmi zic <<gândește-te bine și noi dacă mâine ne spui, venim și te luăm>>. Și stau și mă gândesc și zic după atâția ani să dau cu piciorul la tot doar că nu mi-a ieșit mie ceva la antrenament. Și a doua zi o iau de la capăt”, povestește gimnasta pentru Sports Net.

image
Mara și plușul ei norocos, în camera de la Deva (FOTO: Sportsnet)

A participat în premieră la un Mondial de senioare în 2021

Tânăra, care în 2021 a trecut la senioare și a reprezentat România pentru prima dată la un Mondial, unde a ocupat locul șase în finala de la sol și locul 16 în finala de la individual compus, recunoaște că renunțat la tot de dragul gimnasticii. „Am plâns de foarte multe ori, dar asta m-a făcut mult mai puternică! Nimic nu se compară cu momentul în care sunt pe podium, cu medalia de gât și mi se cântă imnul sau când trec pe lângă antrenorii mei după ce câștig și îi văd că au lacrimi în ochi. Nu pot să descriu în cuvinte sentimentele pe care le am”, spune Mara.

Mara Ceplinschi vrea aurul la Paris 2024

Mara Ceplisnchi și-a propus ca în 2024 să fie împreună cu echipa României de gimnastică la Jocurile Olimpice de la Paris. „Vreau să devin campioană olimpică, nu doar la individual, la tot ce se poate, să aduc cât mai multe medalii pentru România și pentru mine. Mă văd la Paris, dar nu vreau să mi-o iau în cap, am foarte mult de muncă. Am de adăugat foarte mult la execuție și la dificultate. Îmi doresc foarte mult să ajung în Franța împreună cu celelalte fete din echipă și să venim cu medalii de acolo”, mai spune Mara.

irina tanase 13 jpg
andre JPG
anamaria prodan portret 0 jpeg
Pensionari din România jpg
00032 jpg
salariu copy jpeg
1 ducesa kate si regina elisabeta a ii a jpg jpeg
kourtney kardashian si travis
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
raikkonen kimi gettyimages 1279628813 jpeg
simona halep jpg
FotoJet jpg
tatarusanu nunta21 jpeg
dinamo u cluj jpg
steliano filip jpg