Coşmarul «Masha», în calea Simonei

Ultima actualizare:

    Halep are şansa  de a bifa  prima victorie  contra Şarapovei
Halep are şansa de a bifa prima victorie contra Şarapovei

Ultimul turneu de Mare Şlem al anului va debuta cu o confruntare şoc între Simona Halep, a doua jucătoare a lumii, şi celebra Maria Şarapova, revenită recent în circuit după un imens scandal de dopaj.

Înainte de ajunge numărul 1 în lume sau de a câştiga în premieră un Grand Slam, Simona Halep s-a trezit în faţa unei alte provocări, poate la fel de mare. Ieri, tragerea la sorţi a meciurilor de pe tabloul feminin la US Open i-a rezervat româncei o surpriză neplăcută. Astfel, din postura de cap de serie numărul 2, Halep a fost împerecheată cu nimeni alta decât Maria Şarapova.

simeon stalpnicul png

Întoarsă pe terenurile de tenis după o suspendare de 15 luni dictată în scandalul de dopaj cu meldonium, „Masha” e departe de forma sportivă care a consacrat-o, dar are un atu important în faţa Simonei. Mai exact, Şarapova şi Halep au jucat şase meciuri directe, iar de fiecare dată a ieşit învingătoare Maria. Pentru sportiva noastră, cea mai dureroasă înfrângere suferită contra rusoaicei a fost cea din finala de la Roland Garros din 2014. Cele două jucătoare s-au aflat ultima dată faţă în faţă acum aproape doi ani, la Turneul Campioanelor din 2015. Dacă va rupe blestemul Şarapova la a şaptea încercare, traseul Simonei până în fazele avansate la US Open nu va fi unul complicat. În sferturi, Halep ar putea juca împotriva Johannei Konta, iar în semifinale cu Garbine Muguruza.

image
image
image
image
image
image
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Minge - fotbal
Dani Alves (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net