Cristina Neagu, golgheterul Europenelor

Ultima actualizare:

Cele şase goluri marcate de Neagu în finala mică, ce a fost câştigată în faţa Danemarcei (16-15), i-au mărit bilanţul la 53 de goluri marcate în întreaga competiţie. Handbalista tricoloră a avut de aşteptat, pentru a fi sigură de titlul de golgeter, desfăşurarea finalei mari, între Norvegia şi Suedia, pentru că ocupanta locului secund în clasamentul golgheterilor, suedeza Linnea Torstenson, începea meciul de la 45 de goluri marcate.

Torstenson nu a reuşit să înscrie 9 goluri în disputa cu Norvegia, ci doar trei, astfel că a încheiat ierarhia golgheterilor cu un total de 48 goluri, pe locul secund. Pe locul trei s-a clasat Bojana Popovici (Muntenegru), cu 46 de goluri.

Neagu a făcut un pas uriaș către titlul de cea mai bună jucătoare a lumii în ancheta IHF, care va fi acordat la 9 ianuarie la Paris, după ce a terminat pe primul și în clasamentul celor mai bune pasatoare de la acest turneu final. Neagu a trimis 36 de pase decisive, o medie de 4,5 pe meci, urmată de două suedeze, Isabelle Gullden, cu 30 de pase decisive și Linnea Torstenson cu 26 de pase decisive.

La doar 22 de ani, Cristina Neagu a fost aleasă şi în echipa ideală a Campionatului European, fiind declarată cel mai bun inter stânga.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net