Cristina Neagu: ”Meciul cu Spania e cel mai important de la CM din Japonia”

Ultima actualizare:

    Cristina Neagu își protejează genunchiul drept cu o apărătoareFoto: Marian Burlacu
Cristina Neagu își protejează genunchiul drept cu o apărătoareFoto: Marian Burlacu

Înaintea antrenamentului pe care echipa feminină de handbal a României l-a susținut astăzi, în Sala Apollo din București, Cristina Neagu a vorbit despre participarea la Campionatul Mondial din Japonia (30 noiembrie – 15 decembrie). Liderul reprezentantivei noastre susține că primul meci de la CM, cel cu Spania, e extrem de important.

Cristina Neagu a subliniat faptul că naționala se va deplasa în Japonia de miercuri, adică va avea timp pentru a se adapta și la fusul orar, și la clima din arhipelagul aflat în estul Asiei. "Eu cred că sunt suficiente zece zile de acomodare. Mă bucur că plecăm cu atât de mult timp înainte, pentru că avem nevoie să ne acomodăm cu fusul orar. Am avut această problemă chiar şi la Rio, când am plecat mult mai târziu spre competiţie. Avem astăzi antrenament şi mâine (n.r. - miercuri) plecăm. Nu ştiu exact când ajungem... Cred că joi şi cred că este suficient timp de acomodare”, a declarat sportiva declarată de patru ori cea mai valoroasă handbalistă din lume. Conștientă că fanii de la noi au întotdeauna așteptări mari de la naționala feminină de handbal, Cristina Neagu a subliniat ce își propune de la competiția din Japonia: ”Îmi doresc să obţinem o clasare care să ne permită să jucăm la turneul preolimpic (n.r. - de calificare la JO 2020). Asta este cel mai important în acest moment. E greu să ne gândim la medalii. Avem din nou patru sau cinci debutante, însă cred că obţinerea unui loc care să ne permită să jucăm la preolimpic este un obiectiv realist. Cred că sunt în lot 7 jucătoare noi faţă de Campionatul European. Este o echipă mai puţin experimentată faţă de anul trecut, asta e clar. Cumva echipa naţională este într-o continuă reconstrucţie, deşi suntem în an preolimpic. Însă eu am încredere în acest lot şi sunt convinsă că fetele vor da tot ce au mai bun şi vom încerca să obţinem clasarea pe care ne-o dorim. Avem o grupă destul de echilibrată. Primul meci este foarte important, împotriva Spaniei (n.r. - în 30 noiembrie). Și dacă debutăm cu dreptul atunci băgăm cumva Spania sub noi în clasament. După care urmează două meciuri cu cele mai slabe echipe din grupă. Deci dacă câştigăm primele trei meciuri suntem sigure de calificarea în grupele principale. În acest format este foarte important cu câte puncte mergi în grupa principală, aşa că încercăm să facem cât mai multe puncte”.Întrebată cum se simte după perioada de recuperare, Cristina Neagu a spus: "E clar că nu sunt în deplinătatea forţelor. Am început antrenamentele abia acum două săptămâni. Totul s-a întâmplat foarte repede pentru mine. Am avut meciuri din trei în trei zile. Am şi călătorit foarte mult... Am făcut abia șase antrenamente. Merg la acest Campionatul Mondial să ajut echipa naţională atât cât pot. Nu o să fiu jucătoarea de acum un an pentru că îmi va fi practic imposibil. Eu nu am aceste aşteptări de la mine şi nu ar trebui să le aibă nimeni pentru că nu sunt robot. Dar atâta vreme cât voi fi pe teren voi încerca să dau tot ce am mai bun", a subliniat căpitanul lui CSM București.

Cristina Neagu a participat la alte cinci ediții ale CM de handbal

Cristina Neagu a fost prezentă la edițiile din 2007, 2009, 2013, 2015 și 2017 ale CM, câștigând medalia de bronz acum patru ani. Ea n-a putut fi prezentă la ediția din 2011, fiind în perioada de refacere după operația la umăr. Declarată cea mai bună handbalistă a lumii în 2010, 2015, 2016 şi 2018, ea a suferit o ruptură a ligamentului încrucişat anterior în 12 decembrie 2018, la partida cu Ungaria (scor 29-31) din cadrul Campionatului European din Franţa. Operată în ianuarie anul acesta, bucureșteanca a revenit pe teren în 3 noiembrie, în meciul oficial  pe care CSM Bucureşti l-a câştigat (28-19) cu Perla Lublin, în cadrul Grupei B a Ligii Campionilor.La Campionatul Mondial de handbal din Japonia (30 noiembrie – 15 decembrie), echipa României a fost repartizată în Grupa C, alături de Ungaria, Muntenegru, Spania, Senegal şi Kazahstan. Primele patru clasate se califică în faza a doua a competiției. Naționala noastră feminină a cucerit un singur titlu mondial în varianta cu 7 jucătoare a handbalului, în 1962 (are două titluri la handbal în 11), și mai are două clasări pe locul 2 (1973 și 2005), respectiv una pe locul 3 (2015). 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
kate william profimedia 0764084002 jpg
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net