CSM București a transferat o campioana olimpică, mondială și europeană

Ultima actualizare:

Implicată an de an în lupta pentru titlul național, dar și pentru calificarea în fazele superioare ale Ligii Campionilor, echipa feminină de handbal CSM București se întărește pentru viitorul an competițional. Gruparea a anunțat, astăzi (vineri, 14 ianuarie), că a transferat-o pe Kalidiatou Niakate (26 de ani), campioană europeană, mondială și olimpică cu naționala Franței.

Kalidiatou Niakate a semnat cu CSM București (Foto: EPA-EFE)
Kalidiatou Niakate a semnat cu CSM București (Foto: EPA-EFE)

Specializată pe postul de inter stânga, aceasta joacă acum la Brest Bretagne Handball, formație pe care tigroaicele o vor înfrunta miercuri, 19 ianuarie, în actuala ediție e DELO EHF Champions League! Kalidiatou Niakate a semnat cu CSM București un contract pe doi ani, valabil din anul competițional 2022/2023.

Născută la Paris, în 15 martie 1995, jucătoarea a început să practice handbalul la Aubervilliers (Seine-Saint-Denis), unde locuia alături de familia sa. O etapă importantă a junioratului său a fost reprezentată și de perioada petrecută la Châtenay-Malabry. A urmat, la 16 ani, pasul către Issy-Paris Hand, unde a și semnat primul său contract profesionist. În 2017, Kalidiatou Niakate a semnat cu Nantes, pentru ca după doar doi ani să accepte oferta celor de la Brest Bretagne Handball.

Niakate a debutat în naționala Franței în 9 octombrie 2014, într-o partidă cu Danemarca! Apoi, Kalidiatou a făcut parte din echipa Franței care a cucerit, în ordine, titlurile mondial (2018), european (2019) și olimpic (2021)!

În actuala ediție a Ligii Campionilor, CSMB și Brest s-au întâlnit la București, în 30 octombrie, când formația franceză s-a impus la limită, 30-29, într-o partidă care a constituit un duel între Cristina Neagu și Kalidiatou Niakaté. Ambele au înscris câte zece goluri, fiind cele mai bune marcatoarea ale meciului. Brest și CSM București se vor reîntâlni în Liga Campionilor miercuri, 19 ianuarie 2022, la „Brest Arena” din Brest!

image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net