CSM Târgovişte, prima echipă de baschet feminin calificată în grupele Champions League

Ultima actualizare:

    CSM Târgovişte e cea mai prolifică echipă românească de baschet feminin (foto: Marius Tudor)
CSM Târgovişte e cea mai prolifică echipă românească de baschet feminin (foto: Marius Tudor)

Campioana României la baschet feminin şi câştigătoarea Cupei României, CSM Târgovişte, este prima echipă românească de baschet care se califică în grupele celei mai importante competiţii europene. CSM va juca primul meci acasă, pe 24 octombrie, contra echipei Famila Schio din Italia.

Rezultatele excepţionale din liga feminină de baschet au propulsat echipa din Târgovişte în cea mai râvnită competiţie europeană. Până să ajungă aici, CSM Târgovişte a acumulat un palmares impresionant în România: zece titluri naţionale şi şapte Cupe ale României în ultimii 20 de ani. De asemenea, CSM Târgovişte este singura echipă românească ajunsă în sferturile de finală ale FIBA Eurocup, cea mai importantă performanţă atinsă de o echipă din România.

"Rezultatele noastre internaţionale din anii trecuţi, dar şi prestaţia echipei în stagiunea precedentă, ne-au împins să facem acest pas uriaş pentru baschetul feminin din România. Chiar dacă ne aflăm pentru prima dată în această competiţie nu ne vom mulţumi doar cu rolul de simplă participantă pentru că vom încerca să ne luptăm de la egal la egal cu marile forţe ale acestui sport la nivel european. Este o provocare pentru CS Municipal pe care vrem să o onorăm la cel mai înalt nivel", a declarat Ciprian Iugulescu, președintele CSM Târgoviște.

Adversara româncelor în primul meci din grupa B, echipa italiană Famila Schio, este singura reprezentantă a Italiei în această competiţie. În ciuda faptului că o serie de jucătoare importante au părăsit echipa, italiencele vor să ajungă anul acesta în primele opt echipe din Europa. În grupa B, CSM Târgovişte va mai da piept cu franţuzoaicele de la Arras, cu Fenerbahce, cu slovacele de la Good Angels Kosice, cu rusoaicele de la Nedezhda şi cu unguroaicele de la Sopron.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cristian muresan 4 jpeg
image
image
image
image
image
image
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Servetelul acordului de transfer al lui Lionel Messi la FC Barcelona (EPA) jpg
FC Botosani CS Mioveni, Aldair (Sportpictures) jpg
Dinamo (Sportpictures) jpg
Monica Niculescu (EPA) jpg
CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Halep jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net