Daniel Onoriu nu poate mânca nimic înainte de curse
În casa lui Daniel Onoriu, celebrul pilot de raliuri, nu simţi miros de mâncare. Frigiderul este aprovizionat cu lucruri uşoare pentru că, deşi adoră mâncarea gătită, ia masa în general la restaurant. Atunci când are competiţii, nu poate mânca nimic toata ziua, până seara târziu, când se termină cursa. În acele zile, doar energizantele îl ţin concentrat.
Dimineaţa nu mănâncă nimic, îşi savurează doar cafeaua, citind presa online.
„De obicei, nu mănânc nimic dimineaţa. La prânz îmi iau o ciorbă la restaurant si uneori felul doi, iar seara mănânc fructe de mare, creveţi, scoici, muşchi de vită... Mă hrănesc doar de la restaurant, acasă am foarte rar mâncare gătită", ne-a avertizat de la început Onoriu.
S-a aprovizionat totuşi cu lapte, mezeluri şi caşcaval pentru nişte sendvişuri de urgenţă. Nu că s-ar da neapărat în vânt după aşa ceva, dar i se pare firesc să existe în casă, fiind, pentru el, salvarea de ultim moment.
Mezelurile, caşcavalul şi legumele sunt salvarea de ultim moment acasă, pentru Daniel Onoriu
Când nu este în dispoziţie de restaurante, comandă acasă mâncare chinezească, libaneză sau indiană. Preferă mâncarea gătită, nu semipreparatele.
Şi v-aţi prins, nu e deloc pofticios, preocupat prea tare de ce i se pune în farfurie. Dacă stă bine să se gândească, are câteva mâncăruri preferate: piftia făcută de mama sa, şoricul cu usturoi şi muşchiul de vită. Dulciuri foarte rar, eventual o ciocolată cu lapte.
„Nu mănânc mult, deşi acum am burtă de care mă străduiesc să scap. S-a format de la operaţiile pe care le-am avut în urma accidentelor.
Am şi o plasă în abdoment care mă limitează în exerciţiile fizice pe zona abdomenului. Nu am restricţii, mănânc orice, oricât, oricând. Greutatea mi-o menţin, aşa îmi e felul", mai spune Ono.
Mai citeşte:
Daniel Onoriu, din nou pe motor, după 20 de operaţii
Daniel Onoriu, pilotul cu cele mai multe operaţii, face un film în memoria amicilor ucişi în trafic