Daniela Dodean va juca la Tokyo cu fata pe antebraț

Ultima actualizare:

    Daniela Dodean și-a tatuat numele fetei pe încheietura stângă
Daniela Dodean și-a tatuat numele fetei pe încheietura stângă

Daniela Dodean, liderul echipei de tenis de masă a României, și-a tatuat în cantonamentul de la Constanța numele fetiței sale pe încheietura mâinii stângi, pentru a o avea tot timpul cu ea. Sportiva se pregătește să bifeze a patra Olimpiadă consecutivă, alături de soțul său, portughezul Joao Monteiro.

Are doar 33 de ani și de 26 face tenis de masă! Dana Dodean, liderul echipei naționale a României și deținătoare a 5 titluri europene, două cu echipa, două la dublu feminin și unul la dublu mixt, provine dintr-o familie în care tenisul de masă este la loc de cinste. Toți cei trei frați, doi băieți și o fată, îl practică la nivel de performanță. În 2013, sportiva s-a căsătorit cu cel mai bun jucător din Portugalia, Joao Monteiro și au împreună o fetiță de 6 ani, Lara. Pentru că e mai tot timpul plecată și departe de copil, în cantonamentul de la Constanța, sportiva și-a tatuat numele micuței pe încheietura mâinii stângi. „Voiam să îl fac în urmă cu 2 ani dar nu am reușit și am ținut foarte mult ca de data aceasta să îl fac. E bine să o am de fiecare dată când servesc, să o am aici și să îmi dea motivație să trag mai tare de mine”, a declarat pentru Sportsnet Daniela Dodean Monteiro. Când vorbește despre fetița ei, Dana se emoționează tare. Recunoaște că pentru micuță a vrut să renunțe la sport. „A fost un moment la Olimpiada trecută în care am vrut să renunț pentru că nu făceam față psihic. Se întâmpla de multe ori ca Lara să fie bolnavă sau să aibă temperatură sau să aibă probleme și mai grave”, a explicat ea.


    Despărțirile sunt cele mai grele
Despărțirile sunt cele mai grele

Românii au plecat spre Tokyo

Joi, Dana a plecat la Tokyo împreună cu celelalte fete din națională și cu Ovidiu Ionescu, dar și cu o mare parte din delegația României participantă la JO. Pentru ea, aceasta va fi cea de-a patra Olimpiadă din carieră. Singura medalie din palmaresul impresionant care îi lipsește sportivei este cea olimpică, iar acum e decisă să rezolve problema. “Nu consider o mare performanță de a ajunge acolo și a participa. Data trecută am fost foarte aproape medalie și am suferit foarte mult toată echipa că nu am luat-o. Poate acum va fi altfel”, a mai spus Dana.La 33 de ani, Dana își dorește să mai joace tenis de masă mult timp de acum înainte. Forma fizică în care se află e rezultatul muncii de ani de zile. Înainte să nască, ea făcea câte 6 ore de sport pe zi, dar după ce a apărut Lara, a redus numărul antrenamentelor. „Am început să elimin un antrenament, dar să fac mai mult fizic. Sunt zile când am două antrenamente, dacă am timp mai mult. Când cea mică e la grădiniță atunci profit și eu. În general, fac în jur de 4 ore și jumătate pe zi”, povestește ea.

În familia Monteiro Dodean se vorbesc trei limbi

Plecată de ani de zile din țară, sportiva ține neapărat ca fetița lor să vorbească limba română. „Noi două vorbim tot timpul românește, Lara și Joao vorbesc în portugheză, iar eu și soțul meu vorbim italiană. Este foarte distractiv la noi acasă”, povestește Daniela Dodean Monteiro. Din doi părinți cu așa cariere în tenisul de masă, nici Lara nu putea să stea departe de sport. Micuța merge la dansuri, înot, iar uneori Dana o ia cu ea la sală. Totuși, Lara nu este foarte încântată de tenisul de masă pentru că îl asociază cu plecarea părinților ei de acasă. „Mi-e greu când sunt plecată și o sun și mă întreabă când vin acasă? A învățat să numere pe degete câte zile lipsesc. I-am spus că de această dată să nu mai numere pentru că nu are atâtea degete”, povestește, emoționată, sportiva.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0869423933 jpg
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net