Daniil Medvedev i-a jignit pe organizatorii Australian Open

Ultima actualizare:

Învins în finala ediției 2022 a turneului de mare șlem de la Melbourne, Daniil Medvedev (2 ATP) s-a războit cu spectatorii, acuzându-i pe aceștia că îl șicanează. Și după meciul maraton cu Rafa Nadal rusul n-a fost mai politicos. Și i-a taxat pe organizatorii Australian Open chiar la festivitatea de premiere. Rusul a fost amendat după semifinala cu Tsitsipas fiindcă a avut un dialog nepoliticos cu arbitrul de scaun în care i-a reproșat că tolerează reacțiile tatălui jucătorului grec.

Daniil Medvedev este un jucător slobod la gură (Foto: Guliver / GettyImages
Daniil Medvedev este un jucător slobod la gură (Foto: Guliver / GettyImages

Medvedev i-a făcut idioți pe spectatori. Și a făcut-o cu glas tare. El a fost nemulțumit că majoritatea l-au susținut pe Rafa Nadal. Apoi, când era elogiat la festivitatea de premiere pentru puterea sa de luptă, Medvedev a spus de două ori: ”Boring”... Adică, „plictisitor”.

După finală, Medvedev a ținut un lung discurs: "Va fi o conferinţă de presă oarecum neobişnuită pentru că voi începe cu ceva lung sau scurt, nu ştiu. Voi încerca să fiu scurt. Povestea unui copil care a visat să facă lucruri grozave în tenis. De când am început la vârsta de şase ani, timpul a trecut repede. La 12 ani, mă antrenam, jucam turnee în Rusia, mă uitam bineînţeles la turnee de grand slam la televizor. Vedeam marile vedete, încurajările fanilor... Am visat să fiu şi eu acolo. Apoi am început să joc turnee de juniori în Europa, îmi amintesc că am fost la Jocurile Olimpice de Tineret, unde am ajuns în finală, a fost mişto. A fost pe un teren central, erau poate 1.000 de oameni, 2.000. A fost foarte distractiv, uimitor să fiu acolo. Sunt momente în care visăm la cele mai grozave terenuri. Apoi este perioada de juniori în care îi poţi vedea pe profesionişti mai îndeaproape în timpul Grand Slam-urilor. La US Open mâncăm cu ei. Sunt oameni în public care te încurajează atunci când probabil că nu ştiu cine eşti, dar îi urmăresc pe juniori. Sunt momente grozave în care ne spunem că visăm să jucăm aceste Grand Slam-uri cu cei mai buni din lume. Îmi amintesc că am fost la US Open, l-am întâlnit cu John Isner, eram wow, e atât de înalt, mai înalt decât la televizor. A fost frumos. Apoi vin turneele futures, challenger, încercăm să progresăm. Jucăm turnee din ce în ce mai importante. Au fost momente în timpul carierei mele în care copilul s-a întrebat dacă ar trebui să viseze în continuare la acele lucruri mari sau nu. Îmi amintesc că am pierdut două meciuri foarte grele la Roland-Garros şi vorbeam franceză. Primul împotriva lui Benjamin Bonzi (în 2017) care trebuie să fie acum top 100 (este pe locul 63). Dacă nu mă înşel, în sala de presă era un jurnalist rus. Eram ceva de genul: "Serios? Totuşi e un Grand Slam...” Eram foarte aproape de top 50, încă destul de tânăr, mi-am spus că este surprinzător. Aşa că am vorbit cu acest jurnalist rus timp de cinci minute, pentru că îmi place să vorbesc cu jurnaliştii”.

Medvedev a avut 2-0 la seturi în finala cu Nadal (Foto: Guliver / GettyImages)
Medvedev a avut 2-0 la seturi în finala cu Nadal (Foto: Guliver / GettyImages)

Imperturbabil, Medvedev și-a continuat discursul: ”Îmi amintesc apoi că am pierdut în faţa lui Pierre-Hugues Herbert (în 2019) după un meci incredibil. Jucase foarte bine, asta îmi place în tenis. Nu eram departe de top 10, am ajuns în sala de presă, eram puţin frustrat din cauza publicului şi a o grămadă de lucruri. Am vrut să fiu scurt şi să răspund doar cu două cuvinte. A fost un jurnalist italian care mi-a pus întrebări la care am răspuns cu două cuvinte, nu mai mult. Erau ruşi care mă întrebau diverse lucruri. Încă o dată, copilul din mine se întreba dacă ar mai trebui să viseze la lucruri mari”.

Daniil Medvedev a spus că joacă pentru ruși fiindcă aceștia țin la el

Numărul 2 mondial a spus, de asemenea, că ”în timpul meciului de astăzi, am înţeles că pentru mine jocul de tenis este amuzament şi distracţie. Vorbeam despre jurnalişti, dar îmi place foarte mult să vorbesc cu voi, se vede. Nu asta e ideea. Vă povestesc doar despre vremurile când copiii încetează să mai viseze şi astăzi a fost cazul meu. Nu vă spun de ce. De acum, joc pentru mine, pentru familia mea, pentru a ne întreţine, pentru oameni care au încredere în mine, şi pentru ruşi, pentru că simt mult sprijin din partea lor. Vă spun aşa: dacă ar exista un turneu pe hard la Moscova înainte de Roland-Garros sau Wimbledon, l-aş disputa chiar dacă ar însemna să lipsesc de la Roland-Garros sau Wimbledon. Copilul a încetat să mai viseze. Va juca pentru el însuşi. Asta e tot, asta e povestea mea, mulţumesc că m-aţi ascultat. Acum ascult întrebările voastre despre tenis sau orice altceva. Dar nu am de gând să răspund la întrebări despre ceea ce tocmai am spus", a spus Medvedev.

Rusul a afirmat că nu este dezamăgit de meci și că sunt câteva detalii la care ar fi putut câştiga. "Dar ăsta e tenisul. Asta e viaţa. A fost un meci incredibil. Rafa a jucat la un nivel suprarealist, şi-a ridicat nivelul de joc la 0-2 la seturi. În setul cinci, am fost acolo. Îmi spuneam să-l fac să alerge, dar a fost foarte puternic. Felul în care a jucat după patru ore chiar m-a surprins. Dar ştim cât de capabil este Rafa să joace. S-a oprit şase luni. Mi-a spus după meci că nu prea s-a antrenat. E o nebunie. Dar pe planul tenisului nu am prea multe regrete. Voi continua să dau tot ce pot, chiar voi munci şi mai mult, să fiu campion la aceste mari turnee".

Întrebat dacă a fost dezamăgit de public, Medvedev a spus: "Nu voi răspunde la întrebări despre această poveste. Voi da doar un mic exemplu. Înainte de serviciul lui Rafa, chiar în setul cinci, când un spectator a strigat, ceea ce m-a surprins, Hai, Daniil, o mie de oameni i-au spus să tacă, dar înainte de serviciul meu nu am auzit asta. Este dezamăgitor. Este o lipsă de respect. Nu sunt sigur dacă vreau să continui tenisul după 30 de ani (va împlini 26 de ani pe 11 februarie). Vom vedea ce îmi va spune anturajul meu, cum vom trece cu toţii împreună peste acest moment, dar încă o dată, puştiul care visa nu mai este în mine după această zi. Va fi complicat să continui tenisul în aceste condiţii".

Puteți urmări știrile Click! și pe Google News

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
medicamente jpg
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Cristiano Ronaldo (Facebook) jpg
Csíkszereda Dinamo (Sportpictures) jpg
Dinamo Csikszereda (Sportpictures) jpg
Universitatea Craiova Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Miodrag Belodedici (Sportpictures) jpg
gina gogean jpg
Cupa Greciei (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net