Daniil Medvedev, în pericol să fie interzis la Wimbledon

O veste șoc a venit din Anglia, de la Wimbledon: unul dintre cei mai buni jucători ai lumii, Daniil Medvedev, ar putea să nu fie acceptat pe tabloul principal, pentru că este rus.

Daniil Medvedev
Daniil Medvedev

Ieri în Marea Britanie s-a iscat o adevărată polemică pe tema acceptării sau neacceptării sportivilor din Rusia și Belarus pe tablourile principale de la Wimbledon, cel de-al treilea turneu de Grand Slam al anului. Tenisul este unul dintre sporturile în care jucătorilor din cele două țări nu li s-a interzis participarea în competiții, dar în dreptul lor nu mai figurează drapelul și numele țării.

Conform celor de la ”The Telegraph”, se pare că tocmai faptul că Daniil Medvedev este unul dintre cei mai importanți jucători din circuit acum – e la doar 10 puncte de fotoliul de lider, ocupat acum de Novak Djokovic – i-a făcut pe cei din conducerea turneului să interzică participarea rușilor și belarușilor. Pentru că englezii se tem de prejudiciile pe care le-ar avea turneul dacă Medvedev va cuceri trofeul!

Cluburile membre private au mai multă libertate în privinţa cui să permită sau nu accesul. Astfel, nu sunt supuse aceloraşi legi dicriminatorii precum celelalte turnee. Conducătorii ATP sau WTA pot interzice jucători dacă aceştia au fost găsiţi de aranjare de meciuri sau de dopaj, dar trebuie să demonstreze că această acţiune este rezonabilă. Dacă s-ar întâmpla asta acolo, atunci jucătorii ruşi ar putea depune plângere că sunt împiedicaţi să îşi câştige existenţa. Numai că turneul de la Wimbledon are alte reguli și alt statut”, a declarat un oficial al comitetului de organizare într-o declarație preluată de toată presa britanică.

Turneul de la Wimbledon este programat în perioada 27 iunie – 10 iulie, iar Medvedev a fost eliminat în optimi la ediția de anul trecut.

L-a detronat pe Novak Djokovic 3 săptămâni

Tenismenul rus a fost timp de trei săptămâni în acest an lider mondial. El a reușit să-l detroneze pe Novak Djokovic în perioada 28 februarie – 21 martie, numai că, deși sârbul nu a jucat anul acesta decât la Dubai, tot a revenit pe primul loc. Săptămâna trecută, Daniil a ratat șansa de a redeveni lider ATP, fiind învins în sferturi, scor 7-6, 6-3, de polonezul Hubert Hurkacz, locul 10 ATP.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News,Facebook și Instagram! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net