De 4 ori medaliată la Europene, Larisa Iordache a învins şi durerea

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Larisa Iordache, eroina României la Europenele de gimnastică, unde a cucerit 4 medalii, dintre care una de aur, e o mare luptătoare. O dovedesc cele 6 bandaje cu care a concurat pe corp.

Larisa, o fetiţă care nu a împlinit încă 17 ani, este făcută dintr-un „aluat" special. Are capacitatea de a strânge din dinţi şi de a se antrena şi a concura chiar dacă durerile sunt îngrozitoare.

Singura dată când nu a mai suportat durerea a fost anul trecut, la JO de la Londra, când din cauza unei afecţiuni numită fasciită, nu a mai putut călca în călcâiul stâng. La revenire, un control efectuat la Viena a descoperit faptul că avea piciorul stâng mai scurt cu câţiva milimetri.

De atunci, poartă o mini-talonetă sub călcâiul stâng, prinsă bine de o faşă. Rolul ei este de a întări glezna şi de a echilibra greutatea corpului. La piciorul drept, faşa e necesară pentru a proteja articulaţia.

Pe pulpa piciorului drept, dar şi mai sus pe picior, ca de altfel şi pe antebraţul drept, Larisa are o bandă kinesiologică, sau Kinesio Tape cum i se mai spune. Alin Popescu, medic sportiv,  ne-a spus că rolul ei este de a asigura un mai bun suport musculaturii, ajutând la circulaţia sangvină şi limfatică. 

simeon stalpnicul png

Alin Popescu, specialist în medicină sportivă, a explicat pentru Click! care este rolul bandajelor purtate de Larisa Iordache.

„Banda Kinesiologică sau Kinesio Tape, cum mai este denumită, a fost creată şi folosită iniţial de Dr. Kenzo Kase la începutul anilor '70. Dr. Kase a căutat o nouă metodă de taping pentru sportivi care să ajute în procesul de vindecare al diverselor traume ale sistemului muscular sau articulaţiilor.

Acesta a constatat că metodele standard folosite în sport oferă suport şi stabilitate, dar reduc mult amplitudinea mişcării, nu asigură suport fasciei musculare şi nu îmbunătăţesc procesul de vindecare al zonei, unele din ele blocând chiar circulaţia sangvină şi limfatică din zona unde sunt aplicate.

Odată cu Banda Kinesiologică, doctorul Kase a dezvoltat şi metoda specifică de taping, diferenţa acestei metode faţă de restul fiind asigurarea unui bun drenaj limfatic şi a unei bune circulaţii sanguine, asigurând în acelaşi timp un bun suport musculaturii şi articulaţiei pe care este aplicată.

Afecţiunile în care poate fi folosită Banda Kinesiologică sunt foarte diverse, de la hematoame sau edeme, contracturi musculare, entorse, contuzii, rupturi musculare până la tendinite, discopatii vertebrale, spondilite, scolioze, artrite etc.

Datorită proprietăţilor şi efectelor sale fiziologice remarcabile, Banda Kinesiologică a devenit una din metodele de tratament cu cea mai rapidă dezvoltare, fiind utilizata în prezent în tratarea şi recuperarea unei game foarte largi de afecţiuni.

În SUA şi Europa este folosită de peste 20 de ani, însă în Romania a devenit cunoscută şi utilizată abia din ultimii 4 ani, şi devine din ce în ce mai răspândită.

La sportiva din imagine aplicarea benzii asigură în primul rând un bun suport musculaturii trenului inferior şi totodată ajută la buna circulaţie sangvină şi limfatică", a declarat Alin Popescu

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Costică Prisecaru, în lesă cu Emilia Bejan. Captură YouTube
Craiova Sepsi (Sportpictures) jpg
romania mondiale jpg
Youssoufa Moukoko (EPA) jpg
Loida Zabala (Facebook) jpg
Razvan Marin (Sportpictures) jpg
Romania nationala fotbal (Sportpictures) jpg
Ianis Hagi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net