De data asta, le-a purtat noroc. Președintele Croației a asistat la victoria din Cupa Davis

25 noiembrie 2018
image
Presedintele Crosției, Kolinda Grabar-Kitarovic, bucuroasă după victoria din Cupa DavisFOTO: EPA

Croația a reușit să învingă Franța într-o finală importantă. Învinși în ultimul act al Mondialului de fotbal, croații au cucerit acum Cupa Davis la tenis. De fiecare dată, în tribune s-a aflat fanul lor numărul 1, președintele statului, Kolinda Grabar-Kitarovic.

Dacă în vară, frumoasa doamnă șef de stat a trebuit să se recunoască învinsă, după ce Franța a trecut cu scorul de 4-2 de Croția în finala Cupei Mondiale la fotbal, la patru luni distanță, ea și-a luat revanșa. Tenismenii croați au reușit să învingă Franța chiar la ea acasă, la Lille, în finala Cupei Davis, un adevărat Campionat Mondial neoficial de tenis pe echipe. Scorul final a fost 3-1, iar eroul învingătorilor a fost liderul echipei, Marin Ciclic, care și-a câștigat ambele meciuri de simplu: 7-6, 6-3, 6-3, ieri, cu Lucas Pouille, și 6-3, 7-5, 6-4 cu Jo Wilfried Tsonga, vineri. Al treilea punct al noilor campioni a fost adus de Borna Coric, care a trecut cu 6-2, 7-5, 6-4 de Jeremy Chardy.

Pentru Croația, aceasta e a doua oară când ridică deasupra capului ”Salatiera de Argint”. Ei au mai făcut acest lucru în 2005, atunci când în sferturile de finală au eliminat chiar România, după un meci dramatic, disputant la Split.

Aceasta a fost ultima ediție a Cupei Davis jucată în formatul clasic. De anul viitor, competiția îşi va schimba formatul, urmând a se disputa un turneu final la Madrid, cu participarea a 18 echipe, în luna noiembrie.

cub bianca dragusanu gabi badalau animat gif
anca turcasiu jpg
BeFunky collage (19) jpg
BeFunky collage (18) jpg
bianca dragusanu gabi badalau jpeg
bobonete jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
prima tv PNG
sepsi castigatoare cupa romaniei jpg
simona halep bucurie madrid jpg
fc voluntari jpg
image png
gigi becali jpg