După Gabi Ruse, și Jaqueline Cristian s-a calificat în turul 2 la Australian Open

Ultima actualizare:

Prezentă în premieră pe tabloul principal al unui turneu de grand slam, Jaqueline Cristian (69 WTA) s-a calificat în turul 2 la Australian Open. Bucureșteanca de 23 de ani a învins-o cu 7-5, 6-4, astăzi (luni, 17 ianuarie), pe belgianca Greet Minenn (84 WTA), după un meci de o oră şi 42 de minute.

Jaqueline Cristian urcă pe locul 5 mondial după victoria de azi (Foto: Guliver / GettyImages)
Jaqueline Cristian urcă pe locul 5 mondial după victoria de azi (Foto: Guliver / GettyImages)

Confruntarea a fost una echilibrată, cele două jucătoare jucând mai eficient atunci când s-au aflat la primire. Așa se explică, de pildă, faptul că în setul 2 au fost șapte break-uri! În primul act, belgianca a avut 4-2, dar ”Jaq” a izbutit să câștige trei ghemuri la rând, iar apoi, la 6-5, să realizeze break-ul decisiv. În setul următor, românca a fost condusă cu 3-1, dar s-a dovedit mai precisă în partea a doua.

În turul 2, Jaqueline Cristian o va întâni pe americanca Madison Keys (87 WTA), care a eliminat-o (7-6/2, 7-5) pe compatrioata ei Sofia Kenin (13 WTA şi cap de serie numărul 11. Jucătoarea din SUA este, de altfel, într-o formă bună. În 15 ianuarie, ea a câștigat turneul WTA 250 Adelaide International 2, impunându-se cu 6-1, 6-2 în finala cu compatrioata sa, Alison Riske (57 WTA).

Pentru calificarea în turul 2, Jaqueline Cristian va primi 154.000 de dolari australieni (97.210 euro) şi 70 de puncte WTA.

Astăzi au mai jucat alte două românce la Australian Open, tot în proba de simplu. Elena-Gabriela Ruse (72 WTA) a învins-o (6-1, 6-3) pe italianca Jasmine Paolini (52 WTA), după un meci care a durat 69 de minute. Intrată pe tabloul principal ca lucky loser după retragerea jucătoarei tunisiene Ons Jabeur (10 WTA), Irina Bara (34 WTA) a pierdut (3-6, 1-6) cu Nuria Parrizas Diaz (Spania, locul 63 WTA), după un meci care a durat 69 de minute.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net