E de bine sau de rău? Ce efecte are amânarea JO 2020 asupra sportivilor români


    Cercurile olimpice
Cercurile olimpice

Amânarea cu un an a Jocurilor de la Tokyo îi va influența și pe olimpicii noștri în tentativa de a obține cât mai multe medalii.

Olimpiada din 2020 se va desfășura nu mai devreme de vara lui 2021, iar acest lucru va produce efecte pro și contra pentru delegația tricoloră. Președintele COSR, Mihai Covaliu, a anunțat deja regândirea strategiei.

Minim opt medalii și-a propus România la Jocurile de la Tokyo dacă acestea ar fi avut loc în mod normal, în perioada 24 iulie – 9 august 2020. Decizia Comitetului Olimpic Internațional de a amâna competiția din cauza pandemiei cu coronavirus își va pune amprenta pe șansele sportivilor români de a urca pe podiumul de premiere. „Trebuie să știm dacă fiecare federație își menține obiectivul sau dacă și-l reevaluează”, a precizat Mihai Covaliu, gândindu-se că acest context ar putea fi în favoarea noastră, dar la fel de bine și împotrivă. Cel mai bun exemplu e la tenis, unde nu se știe în ce formă sportivă va fi Simona Halep peste un an. În schimb, celelalte jucătoare ale noastre se bucură de amânare, având acum mai mult timp pentru a urca în clasamentul WTA și de a obține calificarea. De asemenea, e interesant ce se va petrece cu turneul olimpic de fotbal, unde tricolorii lui Rădoi sperau să prindă careul de ași. Astfel, rămâne de văzut dacă organizatorii vor umbla la limita de vârstă de 23 de ani, existând riscul ca unii fotbaliști care aveau dreptul să joace în 2020 să n-o mai poată face în 2021.

De asemenea, o prelungire de 12 luni a antrenamentelor și a competițiilor va curge în defavoarea sportivilor noștri aflați pe ultima sută de metri a carierelor. Ne referim aici în special la gimnastul Marian Drăgulescu (39 de ani) și Ana Maria Popescu (35 de ani), doi dintre cei care și-au propus medalii la Tokyo. Aceeași discuție se poate deschide și la echipa feminină de tenis de masă, Daniela Dodean și Eliza Samara fiind trecute deja de 30 de ani. La polul opus, încă un an de pregătire poate însemna enorm pentru înotătorul Robert Glință (22 de ani) sau pentru aruncătorul de disc Alin Firfirică (24 de ani), aflați pe o pantă ascendentă a performanțelor. La alte discipline cu speranțe la medalii (canotaj, kayak-canoe, lupte sau judo) totul va depinde de refacerea ideală a programului cu scopul de a reprograma atingerea vârfului de formă.

cub smiley png
cub theo rose png
Oxi de la Chefi la Cutite 5 jpg
cub claudia pavel cream png
horoscop jpg
roxana hulpe colaj jpg
Jorge la Survivor (1) jpg
5 roxana blenche chefi la cutite 4 jpg jpeg
image
image
image
image
image
image
Cupa Davis, Facebook jpg
Dani Alves, Getty jpg
Michael Klein, Facebook jpg
tom brady jpg
Dani Alves, Getty jpg
269591486 4543631569077057 7169748931221365381 n jpg