El e românul care continuă să antreneze în Rusia

Ultima actualizare:

După ce Eric Bicfalvi a decis să rămână să joace în campionatul de fotbal al Rusiei, la FC Ural, iată că un alt român continuă în această țară. E vorba de Florentin Pera, antrenorul formației feminine de handbal ȚSKA Moscova.

Florentin Pera a fost campion cu SCM Râmnicu Vâlcea (FOTO: Sportpictures)
Florentin Pera a fost campion cu SCM Râmnicu Vâlcea (FOTO: Sportpictures)

Acesta a vorbit, într-un interviu acordat site-ului kp.ru, tradus de news.ro, despre viaţa lui în Rusia şi despre motivele care l-au făcut să nu părăsească formaţia exclusă din Liga Campionilor după ce trupele din această ţară au invadat Ucraina. ”De-a lungul carierei mele, nu am cedat niciodată în momentele dificile. Nu este stilul meu să renunţ la jumătatea unui loc de muncă şi să plec doar pentru că lucrurile nu merg aşa cum te aştepţi. M-am confruntat cu diverse dificultăţi, fie că a fost vorba de epidemii sau de întârzieri la plata salariilor de câteva luni. Dar acesta nu este un motiv să renunţi”, a declarat fostul tehnician al echipei SCM Râmnicu Vâlcea.

El spune că a vrut să continue munca la ȚSKA și pentru a nu le dezamăgi pe jucătoare: ”Îmi respect obligaţiile din contract faţă de club şi sunt hotărât să-mi continui munca la ŢSKA. În plus, simt o mare responsabilitate faţă de jucătoare. Cred că nu am dreptul să-i dezamăgesc şi să le las într-o situaţie atât de dificilă. Toate sunt mari profesioniste care confirmă acest lucru în fiecare zi prin munca lor la antrenamente şi este o mare onoare pentru mine să le fiu antrenor”, a mai spus el.

ȚSKA Moscova, exclusă din Liga Campionilor

Chiar dacă Rusia a provocat războiul cu Ucraina, rușii au de suferit în propria lor țară, lucru confirmat și de Pera: ”Din cauză că aeroporturile din oraşele sudice sunt acum închise, călătoriile noastre la meciurile în deplasare s-au complicat. De exemplu, pentru a ajunge la Krasnodar pentru meciul final al etapei preliminare, a trebuit să zburăm patru ore până la Stavropol, iar de acolo a trebuit să luăm un autocar. Şi pentru a ajunge acolo în aprilie pentru Final Four-ul Cupei Rusiei, vom merge cu trenul”, a mai spus el.

ȚSKA Moscova ar fi trebuit să joace contra formației CSM București în play-off-ul de calificare în sferturile Ligii Campionilor. Din cauza războiului, echipa rusă a fost exclusă din competiție, iar ”tigroaicele” s-au calificat direct în antepenultimul act, unde vor juca cu formația daneză Team Esbjerg.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net