Ele se bat pentru trofeu

Ultima actualizare:

    Anul trecut, CSM  Bucureşti a cucerit  în premieră Liga  Campionilor, după  o finală dramaticăFoto: EPA
Anul trecut, CSM Bucureşti a cucerit în premieră Liga Campionilor, după o finală dramaticăFoto: EPA

CSM Bucureşti are treabă weekend-ul viitor! Româncele vor încerca în capitala Ungariei să-şi apere coroana câştigată anul trecut în Liga Campionilor, dar nu le va fi deloc uşor! A rămas doar spuma, identic ca în sezonul precedent, iar celelalte trei adversare vor revanşa. Iată cum stăm faţă de Gyor, Buducnost şi Vardar!

Avem cel mai mic buget

CSM Bucureşti a contat în stagiunea 2016/ 2017 pe doar 2,5 milioane de euro, cea mai mică sumă dintre cele patru rămase în competiţie. Dintre aceştia, sub un milion de euro provin din sponsorizări, restul fiind bani publici. Vedeta echipei este de departe suedeza Isabelle Gulldén, dar CSM mai contează şi pe veterance autohtone ca Oana Manea sau Paula Ungureanu. Româncele au trecut în sferturi de Ferencvaros, cu o dublă victorie, şi probabil că fetele lui Per Johansson vor fi primite la Budapesta cu mare ostilitate.

Gyor e din nou favorita principală

Ca şi anul trecut, maghiarele sunt cotate cu prima şansă la câştigarea trofeului. Acest statut le este dat de bugetul uriaş avut la dispoziţie, circa 4 milioane de euro, de faptul că joacă pe teren propriu, dar şi datorită pleiadei lor de vedete. Spaniolul Ambros Martin, care este în paralel şi selecţionerul României, alt atu important pentru Gyor, care le cunoaşte astfel în detaliu pe internaţionalele de la CSM, le are la dispoziţie pe Nora Mork, Anita Gorbicz şi Nycke Groot. Totuşi, dacă anul trecut am putut, de ce n-am repeta-o şi anul acesta?

Buducnost stă în Cristina Neagu

Dacă CSM nu va reuşi să-şi apere trofeul, măcar el să rămână la o româncă. Cristina Neagu şi Buducnost vor întâlni în semifinale Gyor-ul, ca şi anul trecut, şi muntengrencele vor o ultimă cupă înainte de despărţirea de starul nostru, care din vară va veni la Bucureşti. Trupa din Podgorica, care a mai câştigat Liga Campionilor de două ori, în 2012 şi 2015, a avut un buget de 3,5 milioane de euro, iar despre vedete nu mai are rost să vorbim. Cristina Neagu e cea mai mare, dar Katarina Bulatovic şi Dragana Kvijic merită şi ele atenţie sporită.

Vardar Skopje încearcă să facă pe „Cenuşăreasa”

Macedonencele au urcat la un nivel înalt, dar rămân totuşi cu ultima şansă la câştigarea trofeului. Cel puţin pe hârtie, Vardar e sub CSM, Gyor şi Buducnost, toate acestea dorind să le întâlnească în semifinale pe fetele Irinei Dibirova. Noroc au avut româncele, care au astfel o şansă mare la finală. Problema campioanei Macedoniei n-a fost lipsa banilor, pentru că s-au bazat pe un buget de 3 milioane de euro, ci faptul că n-au reuşit să atragă la Skopje jucătoare de top. Vedetele lui Vardar sunt handbalistele din fosta Iugoslavie ca Andrea Penezic, Andrea Lekic sau Jovanka Raticevic. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Maria Alexandra fiica Alina și Nicolae ai României foto Facebook5 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Achraf Hakimi (EPA) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Gabriela Ruse (EPA) jpg
pep guardiola facebook jpeg
Dan Sucu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Gabriela Ruse (EPA) jpg
Jaqueline Cristian (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net