Ele sunt fetele de bronz
Echipa lui Belu şi Bitang stă doar în Cătălina Ponor şi Sandra Izbaşa, cele care au dus greul în concursul pe echipe.
Româncele au concurat prima dată la paralele, aparatul deficitar al fetelor lui Belu şi Bitang. La final s-a dovedit că aici s-a jucat meciul pentru argint.
Larisa Iordache, 16 ani
După prima rotaţie, România era pe locul şase, după SUA, China, Italia, Rusia şi Canada. De aici trebuia să vină creşterea spre medalii, având în vedere că urmau aparatele favorite.
Diana Chelaru, 19 ani
Diana Bulimar, Larisa Iodrache şi Cătălină Ponor, exact în această ordine, au concurat la bârnă.
Cea mai bună prestaţie a avut-o veterana lotului nostru, şi a urcat un loc după a doua rotaţie.
Sandra Izbaşa, 21 de ani
Solul a început cu noroc pentru noi, având în vedere evoluţia foarte proastă a chinezoaicelor, dând posibilitatea României să le fure locul trei.
Diana Bulimar a "dansat" prima pe o muzică populară. Cătălina Ponor a avut şi ea o prestaţie foarte bună, doar cu o mică ezitare.
Cătălina Ponor, 25 de ani
Piesa de rezistenţă a fost însă Sandra Izbaşa, care a lucrat pe o muzică de Pink Floyd şi a obţinut o notă foarte mare, care a cam asigurat României podiumul. În acel moment, bronzul era al nostru.
Săriturile a fost ultimul aparat. Larisa Iordache a sărit prima. Cătălina Ponor, care a avut o zi excelentă, a sărit şi ea foarte bine, iar Sandra Izbaşa, deşi a fost mai bună, a primit aceeaşi notă ca Ponor.
Diana Bulimar, 17 ani
Fetele lui Belu şi Bitang au terminat mai devreme concursul şi au văzut cu ochii lor căzăturile în nas, la sol, ale celor două rusoaice care ar fi trebuit să ne aducă argintul, dacă nu ne-ar fi omorât paralelele.
În acest caz am încheiat pe trei, după SUA şi Rusia, lucru care înseamnă totuşi o medalie nesperată cu ceva timp în urmă.
Pentru românce urmează azi finala la individual compus, unde vor concura Sandra Izbaşa şi Larisa Iordache.