Elena-Gabriela Ruse și Jaqueline Cristian au fost eliminate în ”optimi” la Sydney

12 ianuarie 2022

Aflate în pregătirea participării la Australian Open, acolo unde vor fi prezente direct pe tabloul principal de simplu, Elena Gabriela-Ruse și Jaqueline Cristian au disputat meciurile din optimile de finale ale turneului de categorie WTA 500 de la Sydney, fiind învinse clar.

article img
Jaqueline Cristian n-a izbutit să o învingă pe Barbora Krejcikova (Foto: Guliver / GettyImages)

Ocupantă a locului 82 WTA, venită din calificări, Gabi Ruse s-a înclinat (3-6, 1-6) în fața estonei Anett Kontaveit (7 WTA şi cap de serie numărul 4), după un meci de o oră şi 16 minute. În sferturile de finală, câștigătoarea o va întâlni pe tunisianca Ons Jabeur (10 WTA şi cap de serie numărul 7).

article img
Gabriela Ruse s-a oprit în „optimi” la Sydney (Foto: EPA-EFE)

Un eșec a înregistrat și Jaqueline Cristian (73 WTA): 1-6, 5-7 cu Barbora Krejcikova (Cehia / 4 WTA şi cap de serie numărul 3), după o oră şi 35 de minute de joc. Confruntarea a fost întreruptă din cauza ploii în momentul în care adversara româncei avea 6-1 și 40-0. În faza următoare, sportiva din Cehia va evolua contra jucătoarei franceze Caroline Garcia (75 WTA).

Pentru accederea în optimile de finală, Ruse și Cristian vor primi, fiecare, 10.000 de dolari şi câte 80 de puncte WTA. De asemenea, după acest turneu ele vor urca în clasamentul WTA. Ruse va ajunge în jurul locului 68 WTA, iar Cristian se va apropia de locul 70 WTA.