Emma Răducanu a devenit Membru al Ordinului Imperiului Britanic

Așa cum se obișnuiește la fiecare sfârșit de an, mai mulţi sportivi britanici, printre care şi Emma Răducanu, se află pe lista personalităţilor decorate de Regina Elizabeth a II-a de Anul Nou. Ea a fost declarată „Sportiva anului” în Marea Britanie de către BBC și a ocupat locul 5 în ancheta Asociației Internaționale a Presei Sportive (AIPS).

În 2021, Emma Răducanu a triumfat la US Open (Foto: EPA-EFE)
În 2021, Emma Răducanu a triumfat la US Open (Foto: EPA-EFE)

Potrivit „The Guardian”, jucătoarea de tenis care are și origini române a devenit Membru al Ordinului Imperiului Britanic (MBE). Victorioasă la US Open în 2021, Emma Răducanu a fost decorată pentru servicii aduse tenisului.

Aflată în Australia, unde va participa la primele turnee din acest an, jucătoarea a avut următoarea reacție: “Sunt extrem de mândră şi recunoscătoare că mă aflu pe lista pentru MBE din partea Majestăţii Sale. Anul acesta a fost plin de surprize extraordinare pentru mine, astfel că finalul de 2021 cu această onoare este ceva foarte special”, a reacţionat Răducanu.

Ordinul Imperiului Britanic (The Most Excellent Order of the British Empire) este un ordin cavaleresc al Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord fondat la 4 iunie 1917 de către Regele George al V-lea. Ordinul cuprinde cinci clase atât în sectorul civil, cât și cel militar.

În ordinea descrescătoare a importanței acestea sunt:

Knight Grand Cross sau Dame Grand Cross

Knight Commander sau Dame Commander

Commander

Officer

Member

Numai celor din primele două categorii li se permite să utilizez apelativul de Sir (pentru un bărbat) sau Dame (pentru o femeie).

Cicliştii Jason şi Laura Kenny, multipli medaliaţi olimpici, au devenit cavaler (Sir), respectin Dame. Vor mai fi decoraţi campioana paralimpică Hannah Cockroft, săritorul în apă Tom Daley, înotătorul Adam Peaty şi gimnastul Max Whitlock, toți devenind membri ai Ordinului Imperiului Britanic.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net